perjantai 22. huhtikuuta 2016

Porkkanakakku



Yksi ehdoton suosikkini on porkkanakakku. Tällä kertaa halusin kuitenkin tehdä tuosta suussasulavasta leivoksesta kakun. Ohje tähän löytyi Painted By Cakes blogista - tällä ohjeella tulikin erittäin mehevä, suussasulava ja tuhti porkkanakakku. Juuri sellainen, mikä vie kielen mennessään. Muunsin ohjetta ihan hieman, koska pidän itse raikkaista täytteistä, joten lisäsin täytteeseen hieman sitruunan makua. 

Tämä kakku matkasi omalle äidilleni, joka viettää tänään syntymäpäiväänsä. Herkuttelimme yhdessä tällä taivaallisen hyvällä kakulla, jota ei voinut olla ottamatta lisää vaikka se olikin hyvin tuhtia. 


Porkkanakakkupohja
5 dl jauhoja
4 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
500 g porkkanoita
4 kananmunaa
1 dl maitoa
2 tl sitruunamehua
3 dl sokeria
2 dl öljyä

* Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 22 cm halkaisijan kokoinen kakkuvuoka/reunavuoka. 
* Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. 
* Sekoita sitruunamehu ja maito (Maidon on tarkoitus juoksettua). 
* Sekoita kuivat aineet keskenään. 
* Sekoita keskenään porkkanaraaste, kananmunat, maito ja öljy. 
* Lisää kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. 
* Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti.


Tuorejuustotäyte

300 g voita
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
400g maustamatonta tuorejuustoa

400g sitruuna tuorejuustoa
2 dl tomusokeria

* Vatkaa huoneenlämpöinen voi, 3 dl tomusokeria, vaniljasokeri ja maito sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi kreemiksi. 

* Lisää joukkoon tuorekuustot ja vatkaa tasaiseksi.
* Lisää lopuksi vielä 2 dl tomusokeria ja sekoita tasaiseksi.


* Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen. 

* Täytä kakku tuorejuustotäytteellä.
* Kuorruta lopuksi koko kakku tuorejuustotäytteellä.

* Koristele kakku haluamallasi tavalla - tässä kakussa on käytetty koristelussa porkkalastuja sekä kanelia. Joskus yksinkertainen on hyvin kaunista. 





Hyvää Syntymäpäivää Äiti <3

3 kommenttia:

  1. Hei, jääkö tuosta kakusta erittäin kiinteä? Olen tottunut
    aiemmissa ohjeissa vatkaamaan munat ja sokerin erikseen. Nyt kakku on mielestäni erittäin kiinteä eikä juurikaan kohonnut. Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
  2. Moikka! Kakku on kiinteämpi mitä porkkanakakkupohja yleensä. Pohja on mehevän kostea, joten sitä ei tarvitse erikseen kostutella. Kosteus tietysti riippuu osaksi myös siitä miten mehukkaita porkkanat ovat. Toivottavasti kakkusi onnistuu. Tämä oli ehdottomasti yksi omista suosikeistani vaikkakin on melko tuhtia. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos erittäin nopeasta kommentissa. Kerron sitten mitä vieraat pitivät. Maistoin kyllä pohjaa ja kostealta vaikutti, vaikka ei juurikaan kohonnut :)

    VastaaPoista