perjantai 22. huhtikuuta 2016

Pääsiäisen mämmihyydykekakku



Pääsiäisenä herkuteltiin mitä ihanimmilla herkuilla - ihania ruokia loihti niin äitini kuin miehenikin. Minä sain jälleen toteuttaa jälkiruokapuolen, jota mietinkin pitkään. Ideat muuttuivat useampaan otteeseen, mutta voiton vei tänä vuonna Pullahiiren leivontanurkka blogista löytyvä mämmihyydykekakku. Pääsiäisenä on pakko saada mämmiä vaniljakastikkeen kera, mutta tätä kakkua oli pakko päästä kokeilemaan. Tämä kakku maistuu varmasti vaikkei mämmi olisikaan sitä suurinta herkkua. Tyttäreni mielestä kakku maistui kahville ja kun sitä maisteltiin niin kaikki tulimme siihen tulokseen, että kyllä - tässä kakussa maistuu häivähdys kahvia. 

Pullahiiren blogista löydätte kauniin kuvan kyseisestä kakusta. Jostain syystä omassa versiossani mämmi ei kätkeytynyt kakkuun niin hienoiksi sattumiksi, mitä tuossa Pullahiiren kakussa. Makuun tämä ei tietysti vaikuttanut, mutta itselleni leivonnaisten ulkonäkö on myös hyvin tärkeä. Pullahiiren kakun pohja on myös erilainen mitä tein omaan kakkuuni. 





Pohja
175 g dominokeksejä
75 g voita/margariinia

* Murskaa keksit.
* Sulata voi. 
* Sekoita voi keksien joukkoon. 
* Painele n. 20-26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
* Laita jääkaappiin jähmettymään.


Täyte
4 dl vispikermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
500 g vaniljavanukasta
6 liivatelehteä
1/2 dl vettä
3 rkl vaniljasokeria
n. 200 g mämmiä

* Vatkaa täytteen kermavaahto pehmeäksi vaahdoksi. 
* Laita liivatteet likoon kylmään veteen. 
* Notkista mascarpone-tuorejuusto. 
* Kaada vanukas toiseen vatkauskulhoon. 
* Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kiehuvan veden joukkoon. Anna liivatenesteen jäähtyä hetken aikaa lusikalla sekoittaen. 
* Lisää liivateseos vaniljavanukkaan joukkoon ja sekoita hyvin.
* Lisää vaniljavanukas mascarpone-juuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Lisää lopuksi kermavaahto ja vaniljasokeri joukkoon ja sekoita tsaiseksi.

* Lusikoi mämmi pursotuspussiin. Voit käyttää halutessasi pursotusterää, mutta tässä pärjää myös ilman tyllaa. 
* Kokoa kakku joko irtopohjavuokaan tai reunavuokaan suoraan tarjoiluastialle. Halutessasi voit käyttää reunakalvoa, jotta saat siistin reunan kakkuun tai voit öljytä vuoan sisäreunan kevyesti ja tomusokeroia sen. 
* Kaada täytteestä noin puolet pohjan päälle. 
* Pursota mämmiä kerroksen päälle (spiraalin muotoon) ja levitä loput vaniljatäytteet mämmin päälle. 
* Nosta jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi.


Koristelu
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
suklaamunia

* Vatkaa koristeen vispikerma yhdessä vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. 
* Pursota kermavaahto kakun reunaan ja ripottele päälle suklaamunat. 

Huom! Suklaamunat kannattaa laittaa kakun päälle vasta hieman ennen tarjoilua, koska ne alkavat sulaa nopeasti. 



2 kommenttia:

  1. Kiva, että kokeilit reseptiä. Hienostihan tuo mämmi siellä on "sattumina" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei ole se pahin kuva kakusta. Jostain syystä mämmi valui kakun välistä miten sattui, kun sitä leikattiin ja lopulta koko päälliosa halkesi tämän vuoksi. Mistä lie johtui?

      Poista