sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Marianneleivokset


Tänään vietetään ystävänpäivää, joten päätimme tyttäreni kanssa leipoa jotain hyvää päiväkahvin kanssa. Yhteishyvän helmikuun ruoka liitteessä oli aivan ihania ja ennen kaikkea helppotekoisia sydänleivoksia, joita mekin päätimme kokeilla. Leivoksista voi tehdä juuri sen mallisia kuin itse haluaa - sydämet toki kuuluvat ystävänpäivään. 

Hyvä Ystävä,
on murheita estävä,
kyynelpesun kestävä.
Tekee iloistani tuplat,
lisää viineihini kuplat.
Olkoon ystävä lähellä tai poissa,
aina asuu hän sydämeni sopukoissa.


Pohja/päällinen
4 munaa
1dl sokeria
1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon, sekoita tasaiseksi. 
* Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
* Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
* Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.


Täyte
3dl vispikermaa
1dl tomusokeria
250g mascarponejuustoa
120g Marianne-rouhetta
5 liivatelehteä
1dl kuumaa maitoa

* Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
* Vaahdota kerma tomusokerin kanssa.
* Lisää mackarponejuusto ja Marianne-rouhe - sekoita tasaiseksi.
* Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan maitoon.
* Lisää liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan vatkaten.
* Anna täytteen jähmettyä jonkin aikaa.
* Puolita torttupohja
* Levitä täyte toisella pohjalle ja nosta toinen pohja täytteen päälle.
* Peitä kakku kelmulla ja laita päälle leikkuulauta.
* Anna kakun jähmettyä viileässä.
* Ota levystä joko korkealla sydänmuotilla leivoksia tai leikkaa levy neliöiksi.


Pinnalle 
esim.
Marianne-rouhetta, sydännonparelleja ja sokeripitsiperhosia

* Koristele leivokset haluamallasi tavalla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti