lauantai 16. toukokuuta 2015

Aurinkoinen Äitienpäiväkakku


Tein kerran töissä täytekakun, johon harjoittelin kaksiväristä pursotusta. Vaikka kerma tuolloin loppuikin kesken tuli kakusta ihan hieno. Äitienpäiväksi työkaverini tilasi kakun, johon sain uudestaan kokeilla tätä samanlaista kaksiväristä pursotusta - tällä kertaa kermakin riitti. Oli kiva tehdä välillä kakku, johon ei tarvinnut etukäteen väkerrellä koristeita. 

Kermapursotusten teko on usein haasteellista - milloin kermaa on vatkattu sopivatsi, jotta pursotuksista tulee siistejä? Tämä onkin usein se ongelma meikäläisen kohdalla. Tässäkin kohtaa tietysti harjoitus tekee mestarin. Pursotuksilla saa aikaan hienoa viimeistelyä kakkuun ja voihan niistä loihtia mös upeita koristeita esim. ruusuja. Niitäkin haluan joskus kokeilla, mutta se vaatii monta purkkia kermaa, kärsivällisyyttä ja toistoja, toistoja ja toistoja. Tällä kertaa kakku sai päälleen helpomman version ruusukkeista ja onhan kakku näinkin upea. Eikö?

Kakku kätkee sisäänsä makeaa suklaata ja raikasta mangoa. Aivan taivaallisen hyvä yhdistelmä. Kakku oli tehnyt kaupansa ja saanut osakseen kehuja - voisin kuulemma tehdä toistekin kakun. :) Eiköhän se onnistu!


Gluteeniton kakkupohja

6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.



Maitosuklaatäyte

2 ½ dl Flora Vispiä

1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g rahkaa
100 g maitosuklaata (Brunberg)

* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi. 

* Sekoita rahka joukkoon. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. 
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 

 
Mangotäyte

2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
200g Mangotuorejuustoa
1 tlk Säilykemangoa
½ Sitruuna
2 tl Sokeria

* Vatkaa kerma ja mango-passionmousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Soseuta mangot ja lisää vaahtoon.
* Lisää sitruunamehu ja sokeri, sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.


Keltainen kerma on maustettu Lemon Curdilla.



ÄITI - Yksi sana, neljä kirjainta,
minulle koko maailma <3 


Tässä myös tämä töissä tekemäni kakku.
Molemmissa kakuissa käytetty samaa
keltaista pastaväriä - ilmesesti
tähän kakkuun sitä mennyt vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti