perjantai 3. huhtikuuta 2015

Vadelmainen Mango-Passionkakku


Pääsiäisenä koti saa uutta ilmettä keväisistä väreistä sekä värikkäistä kukista. Pienet jalat tömistävät ja riemunkiljahduksilta ei voida välttyä, kun lapset etsivät mummun piilottamia suklaamunia omiin pikku koreihinsa. Tänäkin vuonna saimme herkutella mummun loihtimilla herkuilla ja huomenna muu perhe jatkaa herkuttelua toisessa mummulassa.

Keijukaistenmaassa loihdittiin jälleen pääsiäisherkkua kahvipöytään. Tänä vuonna se ei ollutkaan niin helppo valinta mitä hyvää ja suussasulavaa loihtisin. Loppujen lopuksi löysin ihanan ohjeen Kermaruusun blogista, mutta jouduin hieman muuntelemaan ohjetta, koska kaikkia raaka-aineita ei ruokakaupasta löytynyt. Ihastuin tämän kakun koristeluun ja se oli yksi syy miksi halusin tarjota juuri tätä kakkua pääsiäisenä. Koristelun suhteen ei kaikki kuitenkaan mennyt niinkuin piti. Kun kakun pinta piti marmoroida ei se luonannutkaan kuin Strömsössä. Kakusta tuli pinnastaan suorastaan ruma - paniikin ja harmituksen jälkeen sain tyttäreltäni kannustusta ja hän auttoi koristeiden teossa, joiden toivoimme korjaavan tilanteen. Uskokaa tai älkää, niin apu löytyi nuudelista ja suklaasta - näin oli meidän pääsiäiskakku pelastettu. :) 



Pohja

1 dl vettä
100g voita
½ tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl glut. jauhoseosta
3/4 tl soodaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl kermaviiliä
1 kanamunaa


* Keitä vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa - jäähdytä. 
* Sekoita sooda jauhoihin ja lisää seokseen sokerien kanssa. 
* Vatkaa kananmunat kermaviilin kanssa sekaisin ja lisää joukkoon. 
* Kaada vuokaan, jonka halkaisija on 22 cm.
* Paista 200 asteessa n. 30 min. (alkuperäisessä ohjeessa aika oli 15 min.)


Passionmousse

5 dl kermaa
250g turkkilaista jogurttia
300g mangososetta/7 passionin mehu (alkuperäisessä ohjeessa käytetty passionpyrettä)  
5 isoa liivatelehteä
reilu 2 dl sokeria

*Valuta passioneista mehu.
* Laita liivatteet kylmään veteen.
* Vaahdota kerma. 
* Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada liivateseos passion-mangososeen sekaan. 
* Lisää sose ja sokeri jogurtin sekaan. 
* Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen ja sekoita tasaiseksi. 
* Kaada massa vuokaan (halk. 24-25 cm) suklaapohjan päälle.
* Laita kakku kylmään hyytymään. 
-> Kun kakku on ollut kylmässä vajaan tunnin, tee kakun pintaan vadelmasoseesta kuvio - tämä kohta ei itselläni onnistunut, koska mousseosa ehti hyytyä liikaa, vadelmasoseen lisääminen olisi ehkä pitänyt tehdä kakun hyydyttyä puolisen tuntia. 


Vadelmamelba

100g vadelmasosetta - itse jouduin tekemään vadelmasoseen itse
1 rkl sokeria
1 liivatelehti

* Laita liivatelehti kylmään veteen.
* Lisää sokeri vadelmasoseeseen. 
* Sulata pehmennyt liivatelehti kiehuvaan vesitilkkaan.
* Kaada liivateseos vadelmasoseen joukkoon. 
* Laita seos pussiin, leikkaa pussin kulma auki ja pursota kakun pinnalle. 
* Vedä lopuksi tikulla kakun pintaan kuvio (keskeltä kohti reunoja).
* Laita kakku uudelleen kylmään hyytymään 3-4 tunniksi tai yön yli. 

Koristele kakku haluamallasi tavalla.



Koska kakun koristelu ei onnistunut piti keksiä uusi koristelu, joka pelastaisi tilanteen. Hetken netissä surffattuani keksin ainakin yhden varteenotettavan keinon, jota tyttäreni kanssa kokeiltiin. Teimme suklaisia linnunpesiä - näihin herkkuihin siis tarvittiin sitä nuudelia ja suklaata. Idean näihin sain BakeVille blogista. 


Nämä nuudelista ja suklaasta tehdyt pikku linnunpesät 
palastivat pääsiäiskakkumme.


Tässä näkyy hyvin miten kauniisti keltaiset rae-nonparellit
sulivat vadelmamelban päälle, kuin pieniksi pisaroiksi.
Kakun sisältä löytyi myös yllätys - pohja oli piilotettuna
kakun sisään.

Kaikesta huolimatta kakustamme tuli kaunis ja ennen kaikkea se maistui ihanan raikkaalle, jota täydensi hyvin tuo mehevän maukas suklaapohja.



Iloista pääsiäistä blogini lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Vaikeuksien kautta voittoon, kakku on tosi nätti! :) kiva että linnunpesistä löytyi pelastus! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos...ja suuri kiitos kuuluu sinulle 😉 Onneksi kakku tuli kaikesta huolimatta omaan käyttöön...hieno siitä saatiin aikaiseksi ja maku oli ihanan raikas...kakku meni viimeistä murusta myöden 😃

      Poista