sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Possukakku

Nyt jo perinteeksi muodostuvien festareitten etkoille päätin tehdä teemaan sopivan täytekakunkin. Nyt, kun kyseessä oli aikuisten juhlat pääsin kokeilemaan salmiakkitäytettä, johon yhdistin makean toffeetäytteen. Jälleen ohjeet ovat Kinuskikissalta. 



Vaaleakääretorttupohja (GL)

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
* Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
* Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.
* Jäähdytä - kostuta pohjia ennen täytteen laittoa. Leikkaa kääretorttupohjista sopivan kokoisia pyöreitä paloja ja lado pyöreään kulhoon vuorotellen pohja ja täyte - jos täytteitä on kahta eri makua niin laita joka toiseen täyteväliin toista täytettä ja joka toiseen toista (pohja-täyte-pohja-täyte-pohja...jne...)



Dumle- ja salmiakkisuklaatäyte

5 dl vispikermaa
1 dl muscovado-sokeria
n. 450 g Dumle- ja salmiakkitäytesuklaata


* Vaahdota vispikerma. 
* Lisää joukkoon muscovado-sokeri.
* Puolita vaahtoseos kahteen eri kulhoon.
* Leikkaa täytesuklaa pieniksi paloiksi ja sekoita toinen suklaa toiseen kermavaahtokulhoon ja toinen toiseen.


Possun päällinen on vaaleanpunaista sokerimassaa, silmät ja kukka myös sokerimassaa. Kukka on tehty omenankukkamuotilla. 


Possu sai ympärilleen mansikkapedin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti