sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Lasten Saparokakku

Lapset lähti mummun kanssa festareille katsomaan Mimiä ja Kukua sekä Tuttiorkesteria. Halusin tehdä myös lapsille Saparokakun mummulaan, jotta saivat herkutella mummun ja pappan kanssa. Ensimmäinen versio kakusta meni pilalle ja vaikka tiesin, ettei kakku onnisti tein siihen täytteen ja täytinkin sen. Kakkupohjasta ei vaan jostain syystä tullut hyvä. Tarkka kun olen  niin olihan se pakko tehdä uusi kakku ja uudet täytteen. Päädyin kääretorttukakkuun, koska se on nopea ja helppo tehdä. Tässä kakussa halusin kokeilla Fudgeista tehtyä toffeepäällistä, jota olisi tarkoitus tehdä myös elokuussa kahteen 80v. kakkuun. Täyte on todella makeaa, mutta erittäin hyvää. 


Vaaleakääretorttupohja (GL)

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
* Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
* Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.
* Jäähdytä - kostuta ja täytä kääretorttu.


Kuningatartäyte

400g Valio maustettu rahka - Kuningatar (á 200g)
2dl Kuohukermaa (Hyla)

* Vatkaa kerma vaahdoksi
* Lisää kuningatarrahka vaahtoon ja sekoita tasaiseksi



Toffeekuorrutus (Ohje Kinuskikissa)

600 g fudge-karamelleja 
½ dl kuohukermaa

* Laita fudget ja kerma kattilaan.

* Kuumenna keskilämmöllä - Karamellien sulaessa ja pehmentyessä pilko niitä lastalla.
* Sekoita, kunnes fudget ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Ota tämän jälkeen heti liedeltä, jotta seos ei sitkisty!
* Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Nosta jääkaappiin ja anna kovettua. (Kuorrutteen voi tehdä valmiiksi jo edellispäivänä).
* Ota massa huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen kaulimista. Näin massa pehmenee ja kauliminen on helppoa.


Tällä Kinuskikissan ohjeella massa riittää 24-26cm kakun kuorruttamiseen - Täytettä jäi paljon yli, mutta eipä tuo haitannut, koska sitä oli kiva itsekin syödä kakun leipomisen lomassa ja käydä välillä jääkaapilla napsimassa pieniä suupaloja :) 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti