Vaaleakääretorttupohja (GL)
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
* Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
* Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.
* Jäähdytä - kostuta ja täytä kääretorttu.
Kuningatartäyte
400g Valio maustettu rahka - Kuningatar (á 200g)
2dl Kuohukermaa (Hyla)
* Vatkaa kerma vaahdoksi
* Lisää kuningatarrahka vaahtoon ja sekoita tasaiseksi
Toffeekuorrutus (Ohje Kinuskikissa)
600 g fudge-karamelleja
½ dl kuohukermaa
* Laita fudget ja kerma kattilaan.
* Kuumenna keskilämmöllä - Karamellien sulaessa ja pehmentyessä pilko niitä lastalla.
* Sekoita, kunnes fudget ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Ota tämän jälkeen heti liedeltä, jotta seos ei sitkisty!
* Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Nosta jääkaappiin ja anna kovettua. (Kuorrutteen voi tehdä valmiiksi jo edellispäivänä).
* Ota massa huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen kaulimista. Näin massa pehmenee ja kauliminen on helppoa.
Tällä Kinuskikissan ohjeella massa riittää 24-26cm kakun kuorruttamiseen - Täytettä jäi paljon yli, mutta eipä tuo haitannut, koska sitä oli kiva itsekin syödä kakun leipomisen lomassa ja käydä välillä jääkaapilla napsimassa pieniä suupaloja :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti