sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Jauhelihamunakasrulla


Munakasrulla on helppo tehdä ja väliin voi laittaa oikeastaan ihan mitä vain. Tämä herkku menee lounaasta tai vaikka hieman tuhdimpana iltapalana. Lisukkeeksi riittä raikas salaatti. Ihanan arkinen ruoka, mutta tarvittaessa muuntautuu jopa kivaksi illalliseksi, kun palanpainikkeeksi valitsee sopivan viinin. Ei muutakuin tekemään oma versio tästä herkusta.


Munakastaikina
5 dl maitoa
5 kananmunaa
3/4 tl suolaa
1/2 ruukkua basilikaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

* Sekoita maito, munat, suola ja suikaloitu basilika kulhossa. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita.
* Päällystä korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla. Kaada seos pellille.
* Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 25 min tai kunnes kypsä. Valmista paistamisen aikana täyte.

Jauhelihatäyte
400g naudan jauhelihaa
jauhelihamaustetta
1 porkkana
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
salsakastiketta 
n. 2 dl pizzajuustoraastetta





Pinnalle
1/2 dl pizzajuustoraastetta

* Paista jauheliha voissa pannulla. Mausta jauhelihamausteella.
* Lisää karkeaksi raastettu porkkana. Paista pari minuuttia.
* Ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoita.
* Lisää ruokakerma ja salsakastike. 
* Kumoa kypsä munakaslevy leivinpaperille, levitä täyte levyn päälle ja ripottele päälle juustoraaste
* Kääri munakaslevy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä saumapuoli alaspäin.
* Nosta rulla takaisin uunipellille ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
* Paista 200 asteessa n. 5 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti