keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Limettikuppikakut


Kuppikakut sopivat niin juhlaan kuin arkeenkin. Nämä suussasulavat limettikuppikakut ovat tuhteja, mutta aivan älyttömän hyviä. Ohje näihin ihaniin kuppikakkuihin löytyi Ingrid Hancock Bjerknesin Kuppikakut kirjasta ja nyt haluan jakaa sen teille. Meillä näitä ihanuuksia nautittiin pojan syntymäpäivillä, mutta miksikäs ei näitä voisi tarjoilla vaikka juhannusjuhlissa. 

Muffinitaikina (n. 12kpl)

125g huoneenlämpöistä margariinia
3dl sokeria
2 munaa
4 1/4dl vehnäjauhoja 
1 1/4tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 3/4dl piimää
3rkl vastapuristettua limetin mehua
1rkl raastettua limetinkuorta

* Kuumenna uuni 175 asteeseen
* Asettele 12 kuppikakkuvuokaa muffinipellille
* Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
* Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten
* Sekoita joukkoon vuorotellen vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja suola on sekoitettu, sekä piimä
* Lisää limettimehu ja limetinkuoriraaste - sekoita hyvin
* Täytä kuppikakkuvuoat niin, että 2/3 tulee täyteen (voit käyttää apuna pursotuspussia)
* Paista uunin keskiosassa n. 20min. 
* Ota myffinipelti uunista ja anna kuppikakkujen jäähtyä n. 5min. ja siirrä kuppikakut pois muffinipelliltä ja anna jäähtyä kokonaan


Kuorrute

125g margariinia
250g Philadelphia-juustoa
6-7½dl tomusokeria siivilöitynä
1rkl vastapuristettua limetin mehua
1rkl raastettua limetinkuorta
(1tl vaniljaesanssia)

* Vatkaa margariini ja Philadelphia-juusto keskenään
* Siivilöi joukkoon tomusokeri, lisää limettimehu, limetinkuori ja vaniljaesanssi
* Sekoita kunnes kuorrute on tasaista ja notkeaa

* Siirrä kuorrute pursotuspussiin ja pursota haluamallasi tyllalla kuppikakkujen päälle - koristele 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti