Tavalliset joulupiparit maistuvat aina lapsille, mutta tänä vuonna halusimme jotain uutta, jotain uudenlaista makua näihin ihaniin jouluisiin pipareihin. Yhteishyvän ruokalehdessä olikin herkulliselta kuulostava ohje, jossa taikinaan lisättiin appelsiinin ja sitruunan kuorta. Sitrukset antoivat hyvää makua piparkakkuihin ja näistä tuli hetkessä perheemme yksi suosikki.
Piparkakkutaikina
(n. 40 piparkakkua)
1,5 dl siirappia
2 dl sokeria
0,8 dl vettä
150 g margariinia
1 sitruunan raastettu kuori
1 appelsiinin raastettu kuori
1,5 rkl piparkakkumaustetta
2 tl ruokasoodaa
8 dl vehnäjauhoja
* Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri ja vesi.
* Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon margariini, sitruskuoriraasteet ja piparkakkumauste.
* Anna jäähtyä.
* Yhdistä jauhot ja sooda ja sekoita ne taikinaan.
* Taikina saa jäädä pehmeähköksi, koska se kovettuu kylmässä.
* Peitä taikina kelmulla ja anna olla yön yli jääkaapissa.
* Kuumenna uuni 200 asteeseen.
* Kauli taikinasta ohuehkoja levyjä pala kerrallaan kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä.
* Irrota levy pöydästä ja ota muoteilla piparkakkuja.
* Nosta leivinpaperoidulle uunipelille ja paista 6–8 minuuttia.
Hyvää Joulun odotusta
blogin lukijoille!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti