sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Taivaallisen hyvä Sitruuna-Salmiakkikakku



Sain kummitädiltäni kutsun naisteniltaan ja samalla juhlimaan hänen valmistumistaan. Kutsun saatuani mietin tietysti heti, että pitäisikö tehdä jotain makeaa vietäväksi illanistjaisiin. Olen itse juustokakkujen ystävä, joten oli sanomattakin selvää, että teen sellaisen. Sitten se vaikein homma eli päättää millaisen juustokakun tekisin. Vaihtoehtoja oli monia - jo kokeiltuja ja hyviksi havaittuja sekä ihan uusia mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Toisaalta halusin jotain uutta ja aikuiseen makuun olevaa vaikka olisi monta sellaista kakkua, joita voisi
tehdä aina uudestaan ja uudestaan, niin että kaikki pääsisivät niitä maistamaan. Sankari itse sai loppujen lopuksi päättää onko maku mansikka-raparperi vai
sitruuna-salmiakki...Salmiakin ystävälle päätös ei tainnut olla hankala. Eli tällä kertaa saatte jälleen uutta reseptiä - tämä on taatusti kaikkien salmiakin ystävien unelma. Sitruuna raikastaa kakkua kivasti. Ohjeen tähän ihanaan herkkuun löysin Suklaapossun blogista. Jotain pieniä muutoksia ohjeeseen kuitenkin tein.


20cm irtopohjakakkuvuokaan

Pohja
n. 60 g kaurakeksejä
20 g voita

Salmiakki-kinuski
1.5 rkl Apteekin salmiakki mixeriä
1 dl kuohukermaa
0.5 dl fariinisokeria
0.5 dl sokeria

Mittaa aineet kattilaan. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes seos hieman sakenee (n.5 min). Anna jäähtyä. Voit tehdä salmiakki-kinuskin valmiiksi jo edellisenä päivänä, vain täysin jäähtyyt kinuski vaahtoutuu. 

Salmiakkimousse
1 annos salmiakki-kinuskia 
1 dl kuohukerma
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 liivatelehti
1 rkl vettä

Vaahdota kylmä kinuski sekä kuohukerma. Yhdistä vaahdot sekä maustamaton tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna vesi ja liota siihen liivatelehti. Lisää liivateseos vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.


Sitruunamousse
2 dl kuohukermaa
1 dl Lemon curdia
100g maustamatonta tuorejuustoa 
0.5-0.75 dl sokeria
2 rkl + 1 rkl sitruunaa
2 liivatelehteä 

(voit halutessasi värjätä moussea keltaisella elintarvikevärillä)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää lemon curd, tuorejuusto, sokeri ja 2 rkl sitruunamehua. Lisää 1 rkl kuumennettua sitruunamehua liivatelehti ja kaada seos ohuena nauhana vaahdon sekaan. Kaada hyytyneen salmiakki-kinuskimoussen päälle. Anna hyyty jääkaapissa n. 3 tuntia

Salmiakki-kinuskikiille
1 dl kuohukermaa
0.25 dl Apteekin salmiakki mixeriä
0.25 dl vettä
1 dl fariinisokeria 
1.25 liivatelehteä

Keitä kattilassa muut aineet paitsi liivatelehdet. Kun sokeri on sulanut, jäähdytä hetki ja lisää vedessä liuotetut liivatelehdet. Kaada seos vielä hetken jäähdyttyään kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia tai yön yli. 


Koristeet on tehty sitruuna valkosuklaasta.



ONNEA ANNE 
JA 
KIITOS KAIKILLE IHANASTA ILLASTA!

2 kommenttia:

  1. Onpas tosi nätti kakku! Kauniit kerrokset ja tuo koristeperhonen on aivan ihana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Suurin kiitos kuitenkin kuuluu sinulle aivan taivaallisen hyvästä ohjeesta. Koko ajan tekis mieli tehdä tätä lisää... :)

      Poista