Pohja
n. 10 viipaletta makeaa limppua
75g voita
* Hienonna leipä monitoimikoneessa.
* Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
* Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja reunoille reunakalvoa (leivinpaperikin käy hyvin).
* Laita leipämurska vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.
* Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.
Kylmäsavulohi täyte
5 liivatelehteä
n. 200g kylmäsavulohta
2 omenaa (itse käytin Granny Smithiä)
400g Mango tuorejuustoa
200g Maustamatonta tuorejuustoa
1dl Turkkilaista jogurttia
1prk. Mangososetta (Piltti)
ripaus suolaa
2dl vispikermaa
n. 0,5-1dl laimennettua sitruunanmehua
* Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
* Leikkaa (tai pienennä tehosekoittimessa) lohi pieniksi paloiksi.
* Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.
* Yhdistä tuorejuustot, jogurtti ja piltti keskenään.
* Lisää omenakuutiot, lohi ja mausta seos suolalla - sekoita tasaiseksi.
* Vaahdota kerma.
* Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana lohiseokseen.
* Sekoita lopuksi varovasti kermavaahto ja lisää täyte vuokaan leipäpohjan päälle.
* Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mielellään yön yli.
Koristelu
Kylmäsavulohta
Herneenversoja
* Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.
Tämän kakun koristelu jäi hieman pelkistetyksi, mutta aika oli tällä kertaa rajallinen |
Voi kääks mä niin haluun maistaa tämmöstä... Kylmäsavulohi on ihan parasta:)
VastaaPoistaTää oli kyllä aivan taivaallisen hyvää...
Poista