<3 TÄMÄN KUVAN MYÖTÄ HALUAMME TOIVOTTAA KAIKILLE LUKIJOILLEMME OIKEIN SYDÄMELLISTÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ 14.2.2013! <3 |
Tällä ohjeella pikkuleipiä tulee n. 70kpl. (taikinan voi myös pakastaa)
Pikkuleipätaikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl ruokosokeria
1 ½ dl ruokosokerisiirappia
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 ½ rkl kardemummaa
1 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
* Paloittele huoneenlämpöinen voi isoon kulhoon (jääkaappikylmää voita voi pehmentää hieman mikrossa).
2 ½ dl ruokosokeria
1 ½ dl ruokosokerisiirappia
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 ½ rkl kardemummaa
1 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
* Paloittele huoneenlämpöinen voi isoon kulhoon (jääkaappikylmää voita voi pehmentää hieman mikrossa).
* Mittaa joukkoon ruokosokeri.
* Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaada margariinin ja sokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
* Lisää joukkoon munat ja sekoita.
* Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan ensin puulastalla ja lopuksi kädellä sekoittaen.
* Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään tai taikinan voi tehdä aamulla, jolloin taikina on leivontavalmista illalla.
* Kauli jauhotetun pöydän päällä levyksi ja ota muotilla kuvioita.
* Nosta kuviot pellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla, kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä (n. 5 min).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti