Suklaakääretorttupohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä
varovasti sekoittaen.
* Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
* Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten
se tarttuu pohjaan kiinni.
* Jäähdytä ja kostuta laimennetulla limemehulla. Laita täytettä ja kääri rullalle. Daim-Limetäyte (Ohje muunnettu Kinuskikissan Vadelma-Daim-Lime täytteestä)
4 liivatetta
2 patukkaa (á 56 g) Daim-suklaata
2 limen kuori
2 rkl limemehua
4 dl kermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
1 dl sokeria
1 dl sokeria
2 rkl vettä
* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Rouhi Daim-suklaa.
* Raasta
limen kuori ja purista mehu.
* Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, mascarpone,
sokeri ja Daim-rouhe.
* Mittaa kattilaan limemehu ja vesi ja kuumenna
kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Täytteen maut tulevat paremmin esiin, kun teet kääretortun valmiiksi edellisenä päivänä.
Täytteestä unohtuneet vadelmat tarjottiin erillisestä kipasta, josta halukkaat saivat laittaa niitä kakkupalansa päälle.
Kakkun marmorinen pinta on tehty sekoittamalla mustaa sokerimassaa valkoiseen sokerimassaan.
ONNEA RAKAS ÄITI!!!
Kyllä oli todella hyvää tämä kakku. Hauska harmaa marmoripinta ja ihana liljat. Päällisessä maistui hiven lakritsa. Täyte oli mahtavaa!
VastaaPoistaLapset on aina parhaita makutuomareita. Tykkäsivät kovin ja kukkaset menivät ehdottomasti parhaisiin suihin. ;) Kiva, että kakku miellytti niin silmää, kuin makunystyröitäkin. Tää täyte on ehdottomasti yksi suosikeistani - mascarponella saa täytteeseen tuhdin hyvän maun. Aion tehdä tätä täytettä toistekin ja toivonmukaan muistan ne vadelmatkin ensi kerralla. :)
Poista