perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäis-Limejuustokakku

Menimme viettämään pitkäperjantaita koko perheen voimin mummulaan. Halusin loihtia meille pirteän raikkaan juustokakun. Valitsin mauksi limen. Ohje on hieman muunneltu Kinuskikissan Lime-juustokakun ohjeesta.

 Hyvää Pääsiästä kaikille!!!





24cm irtopohjavuoka

Dominokeksipohja:

n. 200g Lime dominotäytekeksejä 
50g margariinia

* Murskaa dominokeksit pieneksi murskaksi.
* Sulata margariini ja lisää keksimurskan joukkoon.
* Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimurska lusikan avulla vuoan pohjalle. 
* Laita jääkaappiin jähmettymään.




Limetäyte:

5 liivatetta
3 dl kermaa
2 valkuaista
300 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl limettimehua (vajaan 3 limetin mehu)
1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

* Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Vaahdota kerma. 
* Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa.
* Sekoita tuorejuustoon limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri. 
* Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. 
* Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. 
* Yhdistä sitten kerma-valkuaisvaahtoon.
* Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta mahdollisimman hyvin. Voit lopuksi hölskytellä vuokaa, mikä tasoittaa pintaa entisestään. 
*Anna hyytyä jaakaapissa n. 3 tuntia.


Limekiille:

3 liivatetta
3 dl sokeroitua laimennettua limettimehua (josta limettimehua ½ dl, sokeria saman verran)
vihreää elintarvikeväriä

* Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Sekoita limettimehu (myös limettitiiviste käy), sokeri ja vesi sopivan makeaksi mehuksi. 
* Värjää vihreällä elintarvikevärillä. Testaa värin sopivaa tummuusastetta pienempään, vaaleapohjaiseen astiaan. 
* Sulata liivatelehdet n. ½ dl kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana limemehun joukkoon koko ajan sekoittaen.
* Jäähdytä – kiillemehu ei saa olla lämmintä täytteen päälle kaadettaessa. Kaada täytteen päälle lusikan kautta. Siirrä jääkaappiin hyytymään.



Kakun päällä olevat koristeet keltaista, valkoista, ruskeaa ja mustaa sokerimassaa (Confetti ja Ullanunelma) - Kukkaset saaneet pintaansa hieman efectisävyä, jota olen käyttänyt muissakin kakkujeni kukissa. 
HUOM! Sokerimassakoristeet alkavat sulaa nopeasti juustokakkujen päällä - joten kakku kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua (tai jos mahdollista laita koristeen alle hieman kermavaahtoa, se estää hieman kosteutta ja koriste säilyy pidempään). 



1 kommentti: