Hyvää Pääsiästä kaikille!!!
24cm irtopohjavuoka
Dominokeksipohja:
n. 200g Lime dominotäytekeksejä
50g margariinia
* Murskaa dominokeksit pieneksi murskaksi.
* Sulata margariini ja lisää keksimurskan joukkoon.
* Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimurska lusikan avulla vuoan pohjalle.
* Laita jääkaappiin jähmettymään.
Limetäyte:
5 liivatetta
3 dl kermaa
2 valkuaista
300 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl limettimehua (vajaan 3 limetin mehu)
1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
* Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Vaahdota kerma.
* Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa.
* Sekoita tuorejuustoon limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri.
* Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen.
* Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon.
* Yhdistä sitten kerma-valkuaisvaahtoon.
* Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta mahdollisimman hyvin. Voit lopuksi hölskytellä vuokaa, mikä tasoittaa pintaa entisestään.
*Anna hyytyä jaakaapissa n. 3 tuntia.
Limekiille:
3 liivatetta
3 dl sokeroitua laimennettua limettimehua (josta limettimehua ½ dl, sokeria saman verran)
vihreää elintarvikeväriä
* Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Sekoita limettimehu (myös limettitiiviste käy), sokeri ja vesi sopivan makeaksi mehuksi.
* Värjää vihreällä elintarvikevärillä. Testaa värin sopivaa tummuusastetta pienempään, vaaleapohjaiseen astiaan.
* Sulata liivatelehdet n. ½ dl kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana limemehun joukkoon koko ajan sekoittaen.
* Jäähdytä – kiillemehu ei saa olla lämmintä täytteen päälle kaadettaessa. Kaada täytteen päälle lusikan kautta. Siirrä jääkaappiin hyytymään.
Kakun päällä olevat koristeet keltaista, valkoista, ruskeaa ja mustaa sokerimassaa (Confetti ja Ullanunelma) - Kukkaset saaneet pintaansa hieman efectisävyä, jota olen käyttänyt muissakin kakkujeni kukissa.
HUOM! Sokerimassakoristeet alkavat sulaa nopeasti juustokakkujen päällä - joten kakku kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua (tai jos mahdollista laita koristeen alle hieman kermavaahtoa, se estää hieman kosteutta ja koriste säilyy pidempään).
Tää kakku oli niin hyvää!
VastaaPoista