maanantai 5. syyskuuta 2016

Mansikkainen minttusuklaakakku





Tänä vuonna juhannuksena nautittiin raikasta täytekakkua. Juhannuskakkuun kuuluvat aina tuoreet mansikat ja kakun pitää olla raikkaan makuinen. Valion sivuilta bongasin ihanalta kuulostavan kakun, joka olisi varmasti kaikkien juhannusjuhlioiden mieleen. Kakku menikin juhannuspyhinä viimeistä palaa myöten. 

POHJA (24cm vuokaan)
5 munaa
2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

KOSTUTUKSEEN
1½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

TÄYTE JA KORISTELU
3prk (á 200g) maustettua rahkaa minttu-suklaa
4 dl vispikermaa
2 dl mansikkamarmeladia tai rasberry curdia
750 g tuoreita mansikoita
minttutäytteisiä suklaamakeisia, esim. After eight
mintunlehtiä



* Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
* Sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele varovasti tasaiseksi.
* Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
* Paista uunin alaosassa 175 asteessa 45 minuuttia.
* Kumoa kakku ja anna jäähtyä hyvin. 
* Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan.
* Vaahdota vispikerma ja yhdistä se rahkan kanssa.
* Kuutioi 2/3 mansikoista.
* Nosta alin pohja tarjoilualustalle. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjan päälle puolet marmeladista tai curdista sekä puolet mansikkakuutioista ja n. 1cm:n paksuudelta kerma-rahkaseosta.
* Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy ja kostuta. Täytä kuten edellinen väli ja nosta päällimmäinen levy kakun päälle. Kostuta. 
* Levitä loppu kerma-rahkaseos kakun pinnalle ja reunoille. Tasoita lastalla. 
* Aseta kakun pinnalle loput mansikat puolitettuina, minttusuklaamakeisia ja mintunlehtiä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti