sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Täydellinen sitruunajuustokakku (ilman liivatetta)


Etsin hyvää ja raikasta juustokakkua, joka olisi tehty ilman liivatetta. Löysin hyvältä kuulostavan ohjeen Suklaapossun blogista - tämä ohje oli saanut monen monta kehua, joten tätä piti ehdottomasti kokeilla. Raikas sitruunainen kakku sopi täydellisesti ystävien kanssa herkuteltavaksi. 

Tämän kakun pohja oli täydellinen. Keksinä käytetty Marie keksi on oikeastaan täysin mauton, mutta tässä valkosuklaa toi pohjaan aivan uskomattoman hyvän maun. Pohja sai paljon kehuja ja voittaa kyllä mennen tullen "tavalliset" juustokakkujen keksipohjat. 

Täyte on ihanan pehmeä ja sitruuna maistuu juuri sopivasti. Täytteen samettisuus sai paljon kehuja ja osan mielestä täytteen koostumus oli jopa parempi, kuin liivatteellisissa kakuissa.

Tein kakun kaksi päivää ennen kesäjuhlia, jotta maut pääsivät hyvin tasoittumaan. Kaksinkertaistin myös alkuperäisen ohjeen, jotta sain kakusta korkeamman. Kannattaa käydä tsekkaamassa myös alkuperäinen ohje Suklaapossun blogista. Tätä kakkua kannattaa ehdottomasti testata. 


n. 26cm irtopohjavuokaan

Pohja
30 Marie-keksiä
150 g valkosuklaata

* Rouhi Marie-keksit pienemmiksi. Keksejä ei tarvitse saada ihan hienoksi, vaan riittää, että ovat hieman pienempää murskaa. 
* Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita keksimurska sulan valkosuklaan joukkoon.
* Laita n. 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat reunakalvolla, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
* Levitä keksi-valkosuklaamurska vuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi.

Täyte
5 dl Flora vispiä
800 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 dl sokeria
n. 8 rkl sitruunan mehua
2 sitruunan raastettu kuori 

* Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. 
* Pese sitruunan kuori hyvin ja raasta kuori pieneksi raasteeksi.
* Purista sitruunasta mehut talteen. 
* Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto, hieman sokeria, sitruunan mehua n. 8 rkl ja sitruunan raastettu kuori. Maista ja lisää sokeria makusi mukaan.  
* Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. 
* Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli (voit tehdä kakun myös pari päivää ennen tarjoilua) 

* Koristele kakku haluamallasi tavalla. 

Kakku on koristelu marenkimurulla ja
sitruunan kuoriraasteella

1 kommentti:

  1. Ihana kuulla, että maistui teillekin :D Tämä on kyllä niin parasta! Itse tein juuri tänään huomisia ristiäisiä ajatellen tämän tyyppisen kakun, aavistuksen vain kevennettynä. Saas nähdä kummoiselta maistuu. Ihanaa, herkullista kesänjatkoa sinulle! :)

    VastaaPoista