sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Juhlapöydän punainen juustokakku


Mikä onkaan ihanampaa, kuin saada maailman ihanin joululahja - työkaverini pääsi nauttimaan siitä, kun hänestä tuli äiti. Samalla kahdesta tuli kolme ja nyt he ovat ihana pieni perhe. Tämä pienen pieni tyttö juhli tänään ensimmäistä suurta juhlaansa ristiäisten merkeissä. 

On aina kiva päästä tekemään kakku näin suureen juhlaan. Siinä haluaa onnistua täydellisesti. Tämä kakku oli ihanan hempeä väreiltään ja sopi oivasti ristiäisiin - aina ei tarvitse olla perinteistä täytekakkua. Ohjeen tähän kakkuun pongasin Kinukikissan blogista.



Kosketti hiljaa enkelin siipi,
lasta pientä nukkuvaa.
Kimmelsi öisen taivaan tähdet,
tuuli kuiskasi neuvojaan;
Älä pelkää lapsonen pieni,
vaikka suuri maailma odottaa.
Enkelin siipien alla
on turvallista vaeltaa.

Pohja
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Peitä halkaisijaltaan 24cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Halutessasi voit käyttää myös reunakalvoa, jotta saat kakkuun siistimmän reunan. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään sen ajaksi, kun valmistat ensimmäisen täytteen.

Täytemousse
6 dl kuohukermaa
300 g vanilja tuorejuustoa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vanilja tuorejuusto. Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan.

Täyte 1
1 ½ liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen seuraavaa kerrosta.

Täyte 2
3 liivatetta
200 g mansikoita
½ dl sokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen seuraavaa kerrosta.

Täyte 3
3 liivatetta
200 g vadelmia
½ dl sokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita viimeiseen vaahtokolmannekseen liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai yön yli ennen vuoasta irrottamista.





Onnea Amanda Aurora Johanna <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti