torstai 6. kesäkuuta 2013

Raparperimurupiirakka

Tähän aikaan vuodesta, kun raparperit ovat komeimmillaan piti kuumista kesäpäivistä huolimatta leipoa perheelle raparperipiirakka. Löysin jokin aika sitten hyvältä kuulostavan ohjeen Mansikkamarenki blogista ja päätin kokeilla sitä. Tämä raparperipiirakka oli suussasulava ja kelpasi niin isoille kuin pienillekin herkuttelijoille. Makean piirakan kanssa sopi hyvin mikäpä muukaan kuin vaniljajäätelö. Päätimme ilahduttaa herkulla myös mummua ja pappaa, joten kiikutimme leipomuksen mummulaan ja herkuttelimme kaikki yhdessä ihanan lämpimässä kesäsäässä. 



Muruseos:

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

* Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään
* Lisää lopuksi voisula
* Jaa seos kahteen kulhoon - käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan ja jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi


Pohjataikina:

N. 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää tai maitoa
1 kananmuna

* Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna - sekoita tasaiseksi
* Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille


Täyte:

1 l raparperipaloja
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

* Ripottele pohjataikinan päälle n. litra raparperipaloja
* Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään
* Kaada seos raparperien päälle


Pinnalle:

N. 1/3 muruseoksesta

* Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.


** Anna piirakan hieman jäähtyä ja tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa**







AURINKOISTA KESÄÄ BLOGINI LUKIJOILLE!!!

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin hyvältä, pakko tehä kun meidän raparperitkin on sopivasti kasvaneet. Hyvää kesää myös koko teidän perheelle ♥ Soitellaan juhannuksesta. Terv. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Mulla oli ajatuksena tehdä tää gluteenittomana, mutta jauhot oli päässy vähiin eikä siis riittänee, joten tein ihan tavallisen version. Ehdottomasti yks suosikeistani. :) Hyvää kesää myös teille <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kannattaa, mutta pieni varoituksen sana - tätä syö useemman, ku yhden palan vaikka onkin makeeta! Makeuden vuoksi ehkäpä juuri vaniljajäätelö sopii tähän päälle parhaiten! :) Herkullista kesää!

      Poista
  3. Olisipa raparperia omassa puutarhassa! Meinaan hankkia jotta pääsen sitten tekemään näitä ihania herkkuja minäkin. Oikein hyvää kesää sinullekkin ja perheellesi. Nautitaan auringosta! :)

    VastaaPoista