lauantai 22. kesäkuuta 2013

Mansikka Britakakku

Tänäkin Juhannuksena pääsin ilahduttamaan rakasta perhettäni kakulla. On sanomattakin selvää, että kakussa pitää ehdottomasti olla tuoreita mansikoita. Olen jo pitkään halunnut kokeilla britakakkua, mutta hieman muunneltuna versiona "alkuperäisestä". En välitä kakussa olevasta pähkinärouheesta/mantelilastuista enkä ole niinkään hillojen ystävä, joten nämä kaksi jäivät pois tästä Juhannuskakusta. Muun perheen lähdettyä edeltä mummulaan uiskentelemaan kylpytynnyriin jäin minä kotiin leipomaan ja järkkäilemään hieman paikkoja. Kissalle ruokaa ja vettä riittävästi, jotta saamme hyvillä mielin juhlia Juhannusta mummun ja pappan kanssa. 


Tässä kakku ilman päälliskoristeita

Valmis kakku


(Ohje hieman muunneltuna blogita Kirsin keittiössä)


POHJA:
150g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

* Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
* Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. 
* Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. 
* Sekoita leivinjauhe ja gluteeniton jauhoseos keskenään, siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. 
* Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle.


MARENKI:
4 valkuaista
2 dl sokeria

MARENGIN PINNALLE:

50g mantelilastuja tai pähkinärouhetta

* Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
* Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. HUOM! Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.   
* Levitä marenkiseos taikinan päälle. 
* Halutessasi voit ripotella mantelilastuja/pähkinärouhetta pinnalle 
* Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut.
* Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia.





TÄYTE:
1 prk Valio Maustettu rahka Mansikka
1 prk Flora Vispiä
sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
1,5 l tuoreita mansikoita, joista osa jätetään kakun päälle koristeeksi
  
* Nosta toinen kakkulevy tarjoiluastialle. 
* Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. 
* Lisää rahka joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
* Lisää sokerit ja sekoita.
* Pilko osa manikoista pienemmäksi.
* Levitä täyte pohjalevyn päälle, laita päälle pilkotut mansikat, nosta toinen kakkuevy päälle.

* Korietele kakku haluamallasi tavalla - tämä kakku on koristeltu mansikoilla ja vaniljajäätelöllä!!!







AURINKOISTA JUHANNUSTA BLOGINI LUKIJOILLE!!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti