lauantai 4. toukokuuta 2013

Porkkanakakku Popsit

Dr Sugarin idea muuntaa perinteinen porkkanakakku popseiksi kuulosti mielestäni niin herkulliselta, että päätin kokeilla niitä ja mikäs sen parempi aika tikkareille, kuin lapsen synttärijuhlat. Kyselin Facebookissa Etsiresepti ruokayhteisön kautta hyvää porkkanakakun ohjetta - sain kaksi vastausta, joissa molemmissa oli todella hyvänkuuluiset porkkanakakut. Päätin kuitenkin tehdä porkkanakakun BakeVillen ohjeella, mutta päällisen tein Skorppionin keittiössä ohjeella - tämä täyte kuulosti niin raikkaalta, että halusin yhdistää nämä kaksi herkullista ohjetta. Porkkanakakku muuntautui helposti popseiksi ja olivat suussasulavia. 



Porkkanakakku:
4,5dl sokeria
2,5dl öljyä
4 kananmunaa
5dl vehnä
jauhoja
½tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
5dl porkkanaraastetta

* Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella hetken aikaa, lisää öljy ja jatka vatkaamista koko ajan. Mitä kuohkeampaa, sen parempi.
* Yhdistä jauhot keskenään ja lisää vähitellen taikinaan.
* Lisää porkkanaraaste viimeisenä, sekoita hyvin.

* Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai kakkuvuokaan tai lasagnevuokaan, millaisen lopputuloksen haluatkaan.

* Paista 175 asteessa 20-30min, sulje uuni ja anna paistua vielä 20min. Nosta jäähtymään ritilälle.


Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl pehmeää margariinia
1,5dl tomusokeria
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
muutama tippa sitruunamehua

* Valmista kuorute sekoittamalla kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi. 


Popsien valmistus:
* Murenna kakkupohja kulhossa ja lisää kuorrute joukkoon. Sekoita hyvin.
* Pyörittele taikinasta palloja.
* Sulata Candy Meltsit (tai suklaa) kattilassa ja kaada mukiin.
* Kasta tikkarintikun toinen pää karkkisulaan ja työnnä porkkanakakkupalloon. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta karkkisula jämähtää ja pallo kiinnittyy tikkuun.
* Kasta pallot karkkisulaan ja koristele halutessasi välittömästi nonparelleilla. 






2 kommenttia:

  1. Nää näyttää niiiiiin hyvältä!
    Kuola valuu leukaa pitkin. Slurps! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos...hyviä ne ovatkin. Täytyy myöntää, että kävin muutamaan otteeseen eilen illalla jääkaapilla ja mitäs muuta sieltä jäikään käteen, kuin porkkanakakku popsi ;) Suosittelen kokeilemaan, mutta varautumaan, että näitä tulee syötyä useampi vaikka ovatkin suht makeita ;)
      Tuon päällisen kanssa ei homma luistanu ihan niinku odotin. Sulatin candy meltsit kattilassa ja ne sulivatkin hyvin. Sitten kaadoin sen mukiin, mutta popseja ei voinut vain upottaa karkkisulaan, koska se oli sen verran paksua. Levitin karkkisulaa sitten lusikalla ja näin ollen lopputulos oli tuollainen "rösöinen"...ei kuitenkaan hullumman näköisiä noinkaan ja makuun se ei vaikuttanu yhtään ;)

      Poista