keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

M&M kakku



Toukokuun alkupuolella juhlittiin 7-vuotiasta pojanviikaria. Taitaa poika tulla äitiinsä, kun suklaa maistuu. Lähes aina toivoo kakun väliin suklaata - kuten nytkin. Suklaan makeutta täydentää ihanan raikas vadelmatäyte. Tämä yhdistelmä ei petä koskaan. 

Pienenä karkkihiirenä poika toivoi karkkikakkua ja koska kakun välissä oli suklaata niin pitihän sitä olla myös kakun päällä. Päädyimme tekemään M&M karkkikakun. Tämä kakku oli makea, mutta kuitenkin suussasulavan hyvää!


Gluteeniton kakkupohja

6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.



Maitosuklaatäyte

2,5 dl Flora Vispiä
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g rahkaa
100 g maitosuklaata (Brunberg)

* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi. 
* Sekoita rahka joukkoon. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. 
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 


Vadelmamousse

2,5 dl Flora Vispiä
1 pss. valmista vadelmamoussejauhetta (Blå Band)
100g Valio sitsuuna tuorejuustoa
Suomalaisia jäisiä tai tuoreita vadelmia

* Vatkaa kerma ja vadelmamousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja lisää vadelmia oman makusi mukaan. Laita jähmettymään jääkaappiin. 

Kakku on kuorrutettu maukkaalla suklaakreemillä

Suklaakreemi

125g suklaata
100g voita tai margariinia
150g maustamatonta tuorejuustoa (tai mascarbone juustoa)
2 rkl tomusokeria

* Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. 
* Sekoita voi ja juusto tasaiseksi.
* Lisää suklaa ja tomusokeri ja vatkaa kunnes massa on kuohkeaa.




ONNEA SAMPO 7v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti