sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Mansikkaherkkis


Tammikuun lopulla pieni tyttö sai kasteessa nimekseen Olivia. Vanhemmat halusivat esikoisensa ensimmäiseen suureen juhlaan kakun, jossa maistuu mansikka ja valkosuklaa. Mikäpä kruunaisi kahvipöydän herkut paremmin, kuin suussasulava mansikkaherkkis. Ohje tähän ihanaan herkkuun löytyi Kinuskikissan sivuilta, muunsin ohjeen vain gluteenittomaksi, mutta voit tehdä kakusta myös tavallisen version vaihtamalla vain keksit tavallisiin digestiveihin tai muihin mieleisiisi kekseihin. Voit tehdä kakkuun myös kääretorttupohjan tai suussasulavan marenkipohjan. 


Pohja
180g gluteenittomia digestive-keksejä
(20g kuivattuja mansikoita) - itse jätin nämä laittamatta, koska en löytänyt kotimaisia kuivattuja mansikoita
75 g voita tai margariinia
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26cm) pohja leivinpaperilla ja laita reunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikaleita. Hienonna digestive-keksit (ja kuivatut mansikat) tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksi-mansikkamurska. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Täytevaahto
6 dl kuohukermaa
400 g sitruunatuorejuustoa
Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon sitruunatuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon yhtä suuriin osiin. Laita molempien täytekerrosten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Valkosuklaakerros
½ täytevaahdosta
2 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g ranskankermaa
2 rkl vettä
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaasula ja ranskankerma keskenään. Sekoita nämä toiseen vaahtopuolikkaaseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat mansikkatäytteen.

Mansikkakerros
½ täytevaahdosta
5 liivatelehteä
300 g mansikoita
¾ dl sokeria
½ dl vettä
Soseuta mansikat. Sekoita mansikkasose ja sokeri lopun täytevaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan varovasti lusikan kautta, jotta kerrokset säilyvät ehjinä.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo ympäriltä. Voit siirtää kakun jo tässä vaiheessa tarjoilulautaselle.
Koristele kakku haluamallasi tavalla. 





Onnea Olivia ja vanhemmat <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti