perjantai 1. toukokuuta 2015

Creeper kakku


Rakas pieni poikamme on jälleen vuoden vanhempi - tänään juhlittiin 6-vuotiasta vitsiniekkaa. Minecraft on tällä hetkellä suuri hitti, lähes päivittäin sitä pelataan tai leikitään. Tänään lahjaksi saatu Minecraft "legot" oli enemmän kuin mieleen - maailmaa koottiin yhdessä serkkupojan kanssa. 

Mitäpä muutakaan pieni poika voisi kakukseen toivoa, kuin tähän hitti tuotteeseen liittyvää Creeper kakkua. Mietin miten sellaisen kakun sitten oikeastaan totauttaisi. Koska tässä maailmassa kaikki on koottu paloista ajattelin, että olisi mageeta tehdä kakun päällinen myös paloista. Tästä lähti idea kakkuun ja siitä tuli oikeastaan melko magee. Mietein pitkään, että ihanaa kerrankin kakku, johon ei tarvinnut tehdä koristeita etukäteen - helppoa, eikö? No, eihän se niin helppoa loppujen lopuksi ollutkaan. Jokainen kakun päällä oleva pala on mitattu ja leikattu käsin yksitellen - siinä meni tunti jos toinenkin, kunnes kakusta saatiin koottua Creeper. Lopputulos ja pojan iloinen ilme kruunasi kaiken tämän vaivan. 


Vaaleakääretorttupohja (GL)

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
* Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
* Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

-> kääretorttupojia tehty kolme.


Maitosuklaatäyte

5 dl Flora Vispiä
2 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
200 g rahkaa
200 g maitosuklaata (Brunberg)

* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi. 
* Sekoita rahka joukkoon. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. 
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 


Vadelmamousse

5 dl Flora Vispiä
2 pss. valmista vadelmamoussejauhetta (Blå Band)
200g Valio sitsuuna tuorejuustoa

* Vatkaa kerma ja vadelmamousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti