lauantai 22. marraskuuta 2014

Ristiäiskakku pojalle


Ristiäiskakkuja on aina yhtä ihana tehdä. Hempeät värit, ihanat maut ja ensimmäinen iso juhla pienen ihmisen elämässä. Kakkujen suunnittelu on hauskaa puuhaa ja vaikka saankin usein vapaat kädet toteutuksen suhteen olen enemmän tai vähemmän yheydessä kakun tilaajaan jo suunnittelu vaiheessa. Usein netistä löytää hyviä ideoita, joita yhdistelemällä ja muuntelemalla saa koottua omanlaisen luomuksen. Toisinaan pitää ottaa esiin kynä ja paperia ja antaa luovuuden päästä valloilleen. 


Olen jo pidemmän aikaa halunnut toteuttaa kakussa väriyhdistelmän vaaleansininen ja ruskea. Nyt tilaajalle sopi tämä värimaailma ja ehdotuksistani kakun koristeluun hän valitsi tennareita, palikoita ja rusetin. Koristelu on yksinkertaisen kaunis ja kakusta tuli ehdottomasti yksi suosikeistani. 

Kakun väliin toivottiin valkosuklaata, joka on pienen pojan isän lemppareita. Toiseksi täytteeksi haluttiin ihanaa jo monen suosikiksi noussutta daim-lime täytettä. Aikataulu ei mennyt niin kuin olin alunperin suunnitellut - tällä kertaa tein kakkupohjan ja kakun täyttämisen kaksi päivää ennen juhlia. Valkosuklaa täyte oli täyteläisemmän makuista, kun sai maustua jääkaapissa kaksi päivää. Daim-lime täytteen maut tulevat kyllä hyvin esiin jo päivän vetäytyessään. Jännitin kovin, että miten hyvä kakusta tulee, kun sen joutuu täyttämäänkin jo kaksi päivää ennen juhlia, mutta kakku näytti taivaallisen hyvältä ja toivottavasti myös maistui siltä. 



Kakussa on 8 munan gluteeniton kakkupohja


Daim-Limetäyte (Ohje Kinuskikissa - hieman muunnettuna)

3 liivatetta
1,5 patukkaa (á 56 g) Daim-suklaata
1,5 limen kuori
1,5 rkl limemehua
3 dl kermaa
0,5 prk (á 200 g) Valio Viola mautamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1,5 rkl vettä

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Rouhi Daim-suklaa. 
* Raasta limen kuori ja purista mehu.
* Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, maustamatontatuorejuustoa, sokeri ja Daim-rouhe. 
* Mittaa kattilaan limemehu ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita     täytteeseen.


Valkosuklaatäyte (ohje Kinuskikissa - hieman muunnettuna)

dl Flora Vispiä
200 g Valion Vanilja tuorejuustoa 
2 levyä Pandan valkosuklaata (á 130g)

* Vatkaa kerma vaahdoksi. 
* Sekoita joukkoon vanilja tuorejuusto. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä.
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 








                                     Tämä päivä, päivistä herkin, 
                                    nimen sait ja kasteen merkin. 
                                        Olkoon päiväsi jokainen 
                                   kauneutta täynnä ja onnellinen.

                                                ONNEA VEETI!!!

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku, tykkään kanssa noista väreistä!
    Mautkin tuntuvat olleen kohdillaan, nam! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nuo värit vaan sopivat niin hyvin yhteen ja jotenkin täydentävät toinen toistaan. Jossain vaiheessa olisi kiva päästä yhdistämään myös vaaleanpunainen ja ruskea :) Valkosuklaatäytteen kaveriksi sopisi hyvin mustikka, mutta tuo daim-lime on ollut nyt hurjassa suosiossa. Tämä täyte yhdistelmä on aikaisemmin jo saanut paljon kehuja. Itse en ole kokonaisuutta päässyt maistamaan.

      Poista