perjantai 17. tammikuuta 2014

Trio jäätelökakku


Tottahan toki kaverisynttäreillä pitää kakkukin olla. Tänä vuonna Pinja valitsi kakuksi kaikkien lasten herkun eli jäätelökakun. Ensimmäisen kakun teko ei mennyt niinkuin Strömsöössä, joten se lahjoitettiin syötäväksi toisaalle ja näihin kemuihin väsäiltiin uusi samanmoinen. Pinja halusi kakkuun kolmea jäätelöä - suklaata, mansikkaa ja vaniljaa. Väliin oli tietysti saatava kastikkeita ja päälle vaahtiksia ja karkkia. Tämä ihana herkku puhukoon puolestaan...




Pohja
180g Omavalintaisia keksejä
75g Voita

* Murskaa keksit tehosekoittimessa.
* Lisää voisula sekaan ja sekoita tasaiseksi.
* Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille reunakalvoa, mikäli sinulta ei löydy kalvoa ajaa leivinpaperi saman asian. 
* Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.


Jäätelökerrokset
1l Suklaajäätelöä
1l Mansikkajäätelöä
1l Vaniljajäätelöä
Toffeekastiketta
Mansikkakastiketta

* Ota suklaajäätelö huoneenlämpöön sulamaan tai sulata sitä mikrossa niin, että jäätelöstä tulee notkeaa.
* Kaada jäätelö keksipohjan päälle, pursota jäätelön päälle toffeekastiketta.
* Laita pakastimeen jäätymään ainakin tunniksi.
* Sulata tämän jälkeen mansikkajäätelö ja kaada se suklaajäätelön päälle vuokaan. Pursota päälle mansikkakastiketta.
* Laita jälleen pakastimeen jäätymään ainakin tunniksi.
* Sulata sitten vaniljajäätelö, kaada se mansikkajäätelön päälle vuokaan. 
* Laita pakastimeen jäätymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. 

HUOM! Pakastaminen kerrosten välillä on tärkeää, jotta saadaan aikaan selvät kerrokset. 



Koristelu
Erilaisia karkkeja

* Ota kakku vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön ja koristele tässä vaiheessa haluamallasi tavalla. 








ONNEA PINJA 7v.!!!

8 kommenttia:

  1. Moikka!
    Onko tämä kakku tehty minkä kokoiseen vuokaan?

    VastaaPoista
  2. Eikö jäätelön sulattaminen ja uudelleen pakastaminen vaikuta jäätelön rakenteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan tekemissäni jäätelökakuissa. Kun jäätelöä ei sulta täysin litkuksi, ei pitäisi vaikuttaa rakenteeseen kovinkaan paljon. Tämä on ainakin ollut mieluinen kakku niin lapsille kuin aikuisillekin.

      Poista
  3. Hei! Voiko kysyä mikä meni ensimmäisellä kerralla pieleen...? Jotta itse tietää välttää ;) Ja kiitos kivasta ohjeesta, sopii tällaiselle leipojalle joka ei tykkää tehdä mitään kovin monimutkaisia juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisellä kerralla oltiin liian innokkaita ja hätäisiä leipureita. Ei annettu edellisen kerroksen jäätyä tarpeeksin, kun laitettiin päälle seuraava kerros. Eli siis suklaakerros ei ollut jähmettynyt tarpeeksi, kun kaadettiin päälle mansikkakerros...sehän upposi suklaan sekaan eikä kakkuun olisi tullut näitä hienoja kerroksia. Tokihan tämä "pilalle" mennyt kakkukin tuli syötyä eikä se juurikaan makuun vaikuttanut...oli vain sellainen ulkonäkö juttu ;)

      Poista
  4. Hei, tämä kakku ei varmaankaan kärsi vaikka olisi pakastimessa pidempäänkin? Ajattelin noin viikkoa ennen juhlia koittaa tehdä. Kiitos tosi paljon oivallisesta ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Enpä usko,että maku kärsii vaikka olisi pakastimessa hieman pidempäänkin. Tämä kakku uppoo takuuvarmasti niin pienempiin kuin isompiinkin juhlijoihin. :)

      Poista