lauantai 17. elokuuta 2013

Mustikka Murupiirakka

Lauantai päivä meni töiden merkeissä. Koska oli sateinen lauantai päätin leipoa töissä mustikkapiirakkaa. Mietin tovin millä ohjeella sen teen, kunnes päätin kokeilla samaa ohjetta jolla tein raparperipiirakankin. Tämä ohje on ehdottomasti suosikkini ja siihen voi täytettä muunnella oman maun mukaan. Pahoittelen kuitenkin, ettei piirakasta ole kuvan kuvaa. Uskon kuitenkin, että tätä herkkua tulee tehtyä toistekin ja silloin napsitaan myös niitä kuvia. Tässä kuitenkin ohje!!!



Tällä ohjeella tulee siis pellillinen taivaallisen hyvää mustikka murupiirakkaa. Mikäli haluat kuitenkin tehdä piirakan vuokaan löytyy siitä ohje hieman alempaa niiden kuvian kera :)


Muruseos:

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

* Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään
* Lisää lopuksi voisula
* Jaa seos kahteen kulhoon - käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan ja jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi


Pohjataikina:

N. 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää tai maitoa
1 kananmuna

* Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna - sekoita tasaiseksi
* Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille


Täyte:

n 1l mustikoita
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

* Ripottele pohjataikinan päälle n. litra mustikoita
* Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään
* Kaada seos mustikoiden päälle


Pinnalle:

N. 1/3 muruseoksesta

* Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.


** Anna piirakan hieman jäähtyä ja tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa**




Aurinkoisen sunnuntain kunniaksi oli pakko leipoa kotonakin tätä taivaallisen hyvää mustikkapiirakkaa. Tällä kertaa tosin tein piirakan vuokaan. 


Ohje piirakkavuokaan tehtynä:


Muruseos:

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voisulaa

* Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään
* Lisää lopuksi voisula
* Jaa seos kahteen kulhoon - käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan ja jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi


Pohjataikina:

N. 2/3 muruseoksesta
1 dl piimää tai maitoa
½ kananmuna (rikoin kananmunan rakenteen ja jätin osan laittamatta, tuskimpa sillä paljon on merkitystä lopputulokseen vaikka kokonaisenkin kananmunan laittaa)

* Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna - sekoita tasaiseksi
* Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille


Täyte:

n. 500 g mustikoita
250 g rahkaa
1 dl sokeria
1 kananmunaa
1,5 tl vaniljasokeria

* Ripottele pohjataikinan päälle n. 500g mustikoita
* Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään
* Kaada seos mustikoiden päälle


Pinnalle:

N. 1/3 muruseoksesta

* Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.





** Anna piirakan hieman jäähtyä ja tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa**









2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulta. pitääpä kokeilla jos vielä löytyy mustikoita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä löytyy, isäntä kävi tänään hakemassa 10 litraa. :) Joten ei muutakuin mustikkametsään ja leipomaan. :D Tähän piirakkaan käy niin tuoreet kuin pakastetutkin mustikat.

      Poista