tiistai 16. heinäkuuta 2013

Mansikka-Raparperikakku

Tällä kertaa Keijukaistenmaassa maistui mansikka, raparperi ja suklaa ripauksella kirpeää sitruunaa. Työkaverini tilasi kakun jäädessään ensin kesälomalle, josta jatkaa mammalomailua aina ensi vuoden kesään asti. <3 Kakkuun toivottiin koristeeksi jotain aiheeseen sopivaa, mutta muuten sain täysin vapaat kädet. Koska vauvan sukupuoli ei ole vielä tiedossa en halunnut kakun mansikkatäytteen näkyvän päällepäin, joten tein mansikkatäytteestä sydämen raparperitäytteen sisään. Myös suklainen Brownies pohja ei näkynyt päällepäin vaan ole mansikkatäytteen kanssa samankokoinen. Koristeiden väriksi valitsin vaalean violetin - punaisesta ja sinisestä tulee lila ja tämä sattuu olemaan myös työkaverini lempiväri. Idean tehdä hyydykekakkuun Brownies pohja sain Etsi resepti ruokayhteisön fecebook sivuilta. Tämä pohja toimi kakussa todella hyvin. 




Brownies-pohja (Ohje Kinuskikissa - muunnettu gluteenittomaksi)


125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunuksen alaosa margariinilla.
2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
3. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri.
4. Sekoita munat yksitellen joukkoon.
5. Lisää lopuksi gluteenittomat jauhot.
6. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia (itse jouduin paistamaan n. 25 minuuttia). Tarvittaessa pese vuoan reunarengas. Anna jäähtyä ennen täytteen kaatamista.
MUISTA KOSTUTTAA POHJA ENNEN TÄYTTEEN KAATAMISTA VUOKAAN, esim. maidolla.


Mansikkamousse (Ohje blogista Kermaruusu)

2 dl kermaa
1½ dl maustamatonta jogurttia
180g mansikkapyrettä
5 liivatelehteä
3/4 dl sokeria

* Laita liivatteet likoamaan.
* Vatkaa kerma vaahdoksi.
* Lisää joukkoon maustamaton jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
* Lisää sokeri ja mansikkasose - sekoita tasaiseksi.
* Kuumenna vajaa desilitra esim. sitruunamehua ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.


Raparperimousse (Ohje blogista Kermaruusu)

2 dl kermaa
1 dl maustamatonta jogurttia
170g raparperisosetta
4 liivatelehteä
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

* Laita liivatteet likoamaan.
* Vatkaa kerma vaahdoksi.
* Lisää joukkoon maustamaton jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
* Lisää sokerit ja raparperisose - sekoita tasaiseksi.
* Kuumenna vajaa desilitra esim. sitruunamehua ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.



Kakku on koottu siten, että Browniepohja ja mansikkamousse on tehty pienempään vuokaan. Kun täyte on kunnolla hyytynyt on kakku siirretty halkaisijaltaan isompaan irtopohjavuokaan ja tämän päälle on kaadettu raparperimousse. 
Täytteet voi myös koota päällekkäin niin, että molemmat täytteet näkyvät ulospäin. 




Salaisuuden suuren, kuiskaan mukaan tuulen.
Kasvaa masussa sormet ja varpaat,
nyt jo varmaan arvaat.
Vauva meille tulossa on,
onnemme on rajaton!


HYVÄÄ MAMMALOMAA TIIA!!!

6 kommenttia:

  1. Kiitos vielä tätäkin kautta :) Ihana runokin vielä! -Tiia-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! :) Kiva, että oli mieluinen. Mansikka, raparperi ja suklaa toimi täydellisesti samassa kakussa. Taidan tehdä tätä joskus toistekin...oli sen verran suussasulavaa herkkua ;)

      Poista
  2. Moikka! Kirjoitan tänne.. Olli just kyseli ja muistutteli eilen mua kysymään, että tekisitkö meille hääkakun? :)ajattelin, että jos tulisi yksi ns. pääkakku, johon tulisi kakkukoriste, ja vaikka kaksi pienempää viereen.. miltä kuulostaa? Häiden teemaväri valkoinen, vanharoosa ja maanläheiset sävyt, joten kakkukin saisi olla miltei valkoinen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, suuri kunnia olisi saada tehdä teidän hääkakut, mutta muistuttaisin kuitenkin, että olen pelkkä harrastelija enkä ammattilainen. Haluatteko ottaa sen riskin? ;) Ja ennen ku teen lopullisen päätöksen haluaisin tietää mitä kaikkea haluatte kakkuun tulevan? Väriteema on tiedossa, mutta millaisia koristeita kakkuihin tulisi? Olisiko ns. pääkakku kaksikerroksinen vai muuten vain isompi? Olisiko kakku päällystetty kermalla vai sokerimassalla?

      Ilman muuta teen kakut mikäli teillä ei ole sellaisia toiveita joita en kykene toteuttamaan. Kakkuja pystytään ideoimaan moneen kertaan ja voidaanhan aina tehdä yksi pieni koekakkukin ennen varsinaisten hääkakkujen tekoa. Näin ollen pääsette maistamaan kakkua etukäteen ja pystytään tekemään mahdollisia muutoksiakin.

      Poista
  3. jee, kiva kuulla. Joo tiedetään, mutta luotetaan suhun :) mitä pulitat hääkakusta? Valkoisella sokerimassalla päällystettyä kakkua ajattelimme, joka olisi hyvin yksinkertaisesti koristeltu.. vai saisiko sokerimassasta pellavanväristä? :D ei ehkä kovin suuri, mutta suurempi kuin muut kakut. sillai että on kuitenkin helppo leikata! jooo täällä innostuttiin koemaistajaisista ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovitaan siis, että teen teille kakut. Hui, alko hieman jännittään...tää on eka hääkakkutilaus ;) Kyllä sokerimassasta saadaan lähes minkä väristä vaan. Katotaan vaikka niitä vaihtoehtoja sitten yhdessä. Tulisko siihen jotain kukkasta koristeeksi? Ootko esim. valinnu jo hääkimpun? Sen verran kuitenki haluan tässä sanoo että ruusujen teko ei ainakaan vielä oo meikäläiseltä onnistunu niin että olisin ite tyytyväinen. :) Mitä tykkäsitte esim. siinä designs valmistujaiskakussa olevasta gerberasta? Koristeitakin ehditään kyllä miettimään ja ideoita otetaan vastaan. Ootteko miettinee mitä kakun väliin tulisi?

      Poista