lauantai 21. heinäkuuta 2012

Mansikka-Vanilja-Kinuskijuustokakku

Sain kunnian tehdä anopin ja appiukon 40-vuotis hääpäiväkakun. Tiesin heti millaisen siitä haluan ja kakku tulisi olemaan juustokakku. Ensimmäiseksi tuli mieleen, että kakun pitää ehdottomasti olla makea ja mansikka on yksi kakun pääaineista. Muistin myös, että he pitävät kinuskista, joten siitä saisin riittävää makeutta kakkuun. Halusin kuitenkin vielä jotain lisää ja päätin yhdistää mansikan kanssa vaniljan. Koristeet halusin tehdä tällä kertaa suklaasta ja tietysti mansikoista. Samalla kakulla vietettiin myös talon maalauksen harjakaisia. 


26-28cm irtopohjavuoka

Pohja:

200g Domino Toffee täytekeksejä
75g margariinia

* Hienonna Dominokeksit mahdollisimman pieneksi muruksi - voit käyttää apuna esim. kaulinta
* Sulata margariini ja lisää keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi
* Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
* Painele keksiseos vuoan pohjalle. 
* Laita jääkaappiin jähmettymään.


Tässä kakku ilman koristeita.
Mansikkatäyte (Ohje Kinuskikissa)

6 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 ½ dl mansikkasosetta (n. 350 g mansikoita)

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon sitruunarahka, vaniljasokeri ja sokeri.
* Soseuta mansikat. 
* Laita n. 1 dl soseesta mukiin ja kuumenna mikrossa kiehuvaksi. 
* Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja lisää kuumaan soseeseen. 
* Yhdistä liivatesose muun mansikkasoseen kanssa ja sekoita sitten täytevaahtoon.
* Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.


Vaniljatäyte (Ohje Kinuskikissa)

5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. 
* Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.
* Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito. 
* Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan. 
* Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa. 
* Poista vaniljatangon puolikkaat (voit halutessasi "kaapia" lusikalla vaniljatangosta kaikki siemenet seokseen). 
* Sulata liivatteet kuumaan kastikkeeseen. Jäähdytä hetki.
* Kaada kastike valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen). 
Kaada täyte vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes täyte on selvästi hyytynyt.


Kinuskikuorrute

N. 6 dl Kinuskikastiketta (Valio Vanilla Täyteläisen pehmeä kinuskikastike)
6 liivatetta
N. 1 dl vettä

* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
* Kaada kinuskikastike kulhoon.
* Kuumenna vesi mikrossa kiehuvaksi.
* Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kuumaan veteen ja kaada ohuena nauhana kinuskikastikkeeseen.
* Sekoita hyvin ja kaada kinuskikuorrute vuokaan. Hyydytä jääkaapissa yön yli. 


Sydämet on tehty valko-, maito- ja tummasta suklaasta.


Kakkuun piti laittaa myös suklaaperhosia, mutta jostain syystä ne menivät tällä kertaa kaikki piloille. Perhoset murenivat, kun yritin irroittaa niitä leivinpaperista. 


<3 ONNEA MAIKKI JA SEPPO 40-vuotis hääpäivän johdosta <3

7 kommenttia:

  1. Taivaallisen makuista ja kaunis katsella! On se hyvä, että minulla on usein mahdollisuus maistella näitä taideteoksia. NAM!

    VastaaPoista
  2. Kiitos...tämä oli taivaallisen makuista - kinuski ja vanilja sopi täydellisesti yhteen ja mansikka kruunasi kakun.

    VastaaPoista
  3. Tuleeko vaniljatäytteeseen lainkaan perunajauhoja? Ajattelin vain, että tuleeko täytteestä muuten aivan nestemäistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyte on aivan nestemäistä, kun sen vuokaan kaataa, mutta hyytyy kyllä hyvin tuolla viidellä liivatteella eli ei tule perunajauhoja lainkaan.

      Poista
  4. Mä ajattelin tehdä tämmöisen hiukan muokatulla versiolla :) makuina : puolukka, kookos, kinuski :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmm...kuulostaa herkulliselta yhdistelmältä! Itse en tosin ole kauhia kookoksen ystävä, mutta kuulostaa silti kokeilemisen arvoiselta :) Tulehan kertomaan millaista tuli :)

      Poista
  5. Tuo vaalea täyte kannattaa sekoittaa tosi hyvin ettei jää juustopaakkuja. Ja mansikan lisäksi jouduin lisäämään elintarvikeväriä. Muuten olis jäänyt hailuksi ja värikerrokset olis olleet turhat.

    VastaaPoista