Sokerikakkupohja
alempi kakku on tehty 8:lla munalla ja päällimmäinen 4:llä munalla. Alla siis ohje 8 munan kakkuun ja pienemmässä sama ohje, mutta määrät puolitettu.
8 munaa
4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka huolellisesti.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sekoita jauhota ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.
5. Kumoa ja jäähdytä.
Maitosuklaatäyte (ohje Kinuskikissan sivuilta)
2 ½ dl Flora Vispiä
100 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)130 g maitosuklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.
Minttu-valkosuklaatäyte (ohje Kinuskikissan sivuilta)
2 ½ dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
100 g valkosuklaata
1 tl piparminttuaromia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
vihreää elintarvikeväriä
vihreää elintarvikeväriä
Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita kermavaahdon joukkoon. Sekoita piparminttuaromi tuorejuustoon. Sekoita sitten muuhun täytteeseen. Värjää halutessasi täytettä vihreällä elintarvikevärillä. Kaada vuokaan kostutetun pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.
Suklaaperhoset (Malli ja ohje Kinuskikissa)
Tässä kakku velä ilman suklaaperhosia.
ONNEA PINJA 5v.
Tämä on kaunein näkemäni kakku ikinä!
VastaaPoistaKiitos! Tein kaikkeni, jotta onnistuin ilahduttamaan rakasta tytärtäni!!!
Poista