lauantai 24. maaliskuuta 2012

Lila-valkoinen kukkakakku

Työkaverini tilasi 30-vuotis kemuihinsa täytekakun. Toiveena oli lila-valkoinen kukkakakku, jossa olisi koukeroita. 




n. 30cm kakkuvuoka

Gluteeniton kakkupohja 

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.


Valkosuklaatäyte (ohje Kinuskikissa)

2 ½ dl Flora Vispiä  
100 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
130 g valkosuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai liedellä vesihauteessa. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.

Marianne-maitosuklaatäyte

Täyte tehty samalla ohjeella, kuin valkosuklaatäytekin, mutta suklaana käytetty maitosuklaata ja täytettä maustettu Marianne-rakeilla. 



Kukkakoristeet tehty sokerimassasta - koristeeksi valkoinen nonparellikuula sekä hohdetta - Efektisävyllä helmiäinen Pearl White (Confetti)
Kakun päällä lila sokerimassakuorrute (Confetista).


ONNEA TIIA!!!

1 kommentti:

  1. Aivan pakko kommentoida:) Tää oli hieno ja niin hyvää! Terv. Tiia

    VastaaPoista