perjantai 22. huhtikuuta 2016

Porkkanakakku



Yksi ehdoton suosikkini on porkkanakakku. Tällä kertaa halusin kuitenkin tehdä tuosta suussasulavasta leivoksesta kakun. Ohje tähän löytyi Painted By Cakes blogista - tällä ohjeella tulikin erittäin mehevä, suussasulava ja tuhti porkkanakakku. Juuri sellainen, mikä vie kielen mennessään. Muunsin ohjetta ihan hieman, koska pidän itse raikkaista täytteistä, joten lisäsin täytteeseen hieman sitruunan makua. 

Tämä kakku matkasi omalle äidilleni, joka viettää tänään syntymäpäiväänsä. Herkuttelimme yhdessä tällä taivaallisen hyvällä kakulla, jota ei voinut olla ottamatta lisää vaikka se olikin hyvin tuhtia. 


Porkkanakakkupohja
5 dl jauhoja
4 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
500 g porkkanoita
4 kananmunaa
1 dl maitoa
2 tl sitruunamehua
3 dl sokeria
2 dl öljyä

* Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 22 cm halkaisijan kokoinen kakkuvuoka/reunavuoka. 
* Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. 
* Sekoita sitruunamehu ja maito (Maidon on tarkoitus juoksettua). 
* Sekoita kuivat aineet keskenään. 
* Sekoita keskenään porkkanaraaste, kananmunat, maito ja öljy. 
* Lisää kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. 
* Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti.


Tuorejuustotäyte

300 g voita
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
400g maustamatonta tuorejuustoa

400g sitruuna tuorejuustoa
2 dl tomusokeria

* Vatkaa huoneenlämpöinen voi, 3 dl tomusokeria, vaniljasokeri ja maito sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi kreemiksi. 

* Lisää joukkoon tuorekuustot ja vatkaa tasaiseksi.
* Lisää lopuksi vielä 2 dl tomusokeria ja sekoita tasaiseksi.


* Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen. 

* Täytä kakku tuorejuustotäytteellä.
* Kuorruta lopuksi koko kakku tuorejuustotäytteellä.

* Koristele kakku haluamallasi tavalla - tässä kakussa on käytetty koristelussa porkkalastuja sekä kanelia. Joskus yksinkertainen on hyvin kaunista. 





Hyvää Syntymäpäivää Äiti <3

Pääsiäisen mämmihyydykekakku



Pääsiäisenä herkuteltiin mitä ihanimmilla herkuilla - ihania ruokia loihti niin äitini kuin miehenikin. Minä sain jälleen toteuttaa jälkiruokapuolen, jota mietinkin pitkään. Ideat muuttuivat useampaan otteeseen, mutta voiton vei tänä vuonna Pullahiiren leivontanurkka blogista löytyvä mämmihyydykekakku. Pääsiäisenä on pakko saada mämmiä vaniljakastikkeen kera, mutta tätä kakkua oli pakko päästä kokeilemaan. Tämä kakku maistuu varmasti vaikkei mämmi olisikaan sitä suurinta herkkua. Tyttäreni mielestä kakku maistui kahville ja kun sitä maisteltiin niin kaikki tulimme siihen tulokseen, että kyllä - tässä kakussa maistuu häivähdys kahvia. 

Pullahiiren blogista löydätte kauniin kuvan kyseisestä kakusta. Jostain syystä omassa versiossani mämmi ei kätkeytynyt kakkuun niin hienoiksi sattumiksi, mitä tuossa Pullahiiren kakussa. Makuun tämä ei tietysti vaikuttanut, mutta itselleni leivonnaisten ulkonäkö on myös hyvin tärkeä. Pullahiiren kakun pohja on myös erilainen mitä tein omaan kakkuuni. 





Pohja
175 g dominokeksejä
75 g voita/margariinia

* Murskaa keksit.
* Sulata voi. 
* Sekoita voi keksien joukkoon. 
* Painele n. 20-26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
* Laita jääkaappiin jähmettymään.


Täyte
4 dl vispikermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
500 g vaniljavanukasta
6 liivatelehteä
1/2 dl vettä
3 rkl vaniljasokeria
n. 200 g mämmiä

* Vatkaa täytteen kermavaahto pehmeäksi vaahdoksi. 
* Laita liivatteet likoon kylmään veteen. 
* Notkista mascarpone-tuorejuusto. 
* Kaada vanukas toiseen vatkauskulhoon. 
* Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kiehuvan veden joukkoon. Anna liivatenesteen jäähtyä hetken aikaa lusikalla sekoittaen. 
* Lisää liivateseos vaniljavanukkaan joukkoon ja sekoita hyvin.
* Lisää vaniljavanukas mascarpone-juuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Lisää lopuksi kermavaahto ja vaniljasokeri joukkoon ja sekoita tsaiseksi.

* Lusikoi mämmi pursotuspussiin. Voit käyttää halutessasi pursotusterää, mutta tässä pärjää myös ilman tyllaa. 
* Kokoa kakku joko irtopohjavuokaan tai reunavuokaan suoraan tarjoiluastialle. Halutessasi voit käyttää reunakalvoa, jotta saat siistin reunan kakkuun tai voit öljytä vuoan sisäreunan kevyesti ja tomusokeroia sen. 
* Kaada täytteestä noin puolet pohjan päälle. 
* Pursota mämmiä kerroksen päälle (spiraalin muotoon) ja levitä loput vaniljatäytteet mämmin päälle. 
* Nosta jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi.


Koristelu
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
suklaamunia

* Vatkaa koristeen vispikerma yhdessä vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. 
* Pursota kermavaahto kakun reunaan ja ripottele päälle suklaamunat. 

Huom! Suklaamunat kannattaa laittaa kakun päälle vasta hieman ennen tarjoilua, koska ne alkavat sulaa nopeasti.