sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Salmiakkiset suklaaneliöt

 

Tänään on kaikkien isien päivä. Lapset pääsivät pitkästä salaisuuden piinasta saadessaan antaa isälle kaikki itse tekemänsä lahjat. Muistimme myös pienillä lahjoilla pappoja. Miten te muistitte rakkaita isiänne?

Kaikkien näiden lahjojen lisäksi lapset tekivät yhdessä aamupalaa isälle minun ollessa töissä. Lapset keittivät kahvia, tekivät leivät ja lisäksi isä sai nauttia myös hedelmäisestä myslistä. Meidän isä oli ainakin tänään ikionnellinen. :)

Tänä vuonna meillä herkuteltiin salmiakin ja suklaan yhdistelmällä. Perinteiset mokkapalat saivat mokan sijaan twistiä salmiakista. Ohjeen bongasin Kinuskikissan blogista. Tämä leivos on takuulla kaikkien salmiakin ja suklaan ystävien mieleen. Pohjassa maistuu riittävästi suklaa ja salmiakkipäällinen vie todellakin kielen mennessään. Lähtekää siis kaikki rohkeasti kokeilemaan...




1 pellillinen (25-30 kappaletta)
Pohja
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
* Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia.

Kuorrutus
100 g voita tai margariinia
6 dl tomusokeria
1 dl Haganol samiakki -mixeriä
nonparelleja
* Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti.
Mittaa kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä jatka keittämistä, sillä se voi vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä.
* Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
* Kaada kuorrute sitten pohjan päälle ja tasoita lastalla.
* Ripottele pinnalle nonparelleja.
* Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.



HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ <3