torstai 31. heinäkuuta 2014

Kinuskinen juustokakku


Järjestämme joka vuosi työkavereiden kanssa mökkiviikonlopun. Tänä vuonna juhlittiin samalla yhden työkaverin kolmekymppisiä. Sain jälleen kunnian leipoa mökille jotain makeaa. Viimeksi kun tein uunissa tehtävää juustokakkua päätin, että sellaista haluan tarjota myös ihanille työkavereilleni. Synttärisankari diggailee kinuskisista kakuista, joten toki tämä mieltymys oli otettava huomioon myös tässä kakussa. Päätin tehdä kinuskisen juustokakun uunissa. Viimeksi tehty juustokakku kutkutti makuhermoja todenteolla - tämäkin oli hyvää, mutta jotain tästä puuttui...toisaalta taas toisten mielestä kakku vei kielen mennessään. Aion kyllä vielä uudestaan tarjota uunissa tehtävää juustokakkua työkavereilleni - ehkäpä sitten lomalta paluun kunniaksi :) Tämän kinuskisen juustokakun ohjeen löysin blogista Lunni leipoo.


Kinuskitäyte
1 tlk kondensoitua maitoa (valmiiksi keitettyä kinuskia)

* Aloita vaikka jo päivää aiemmin tai yli kolmea tuntia ennen kakun täytteen tekemistä keittämällä kondensoitu maito kinuskiksi. 

* Poista tölkin etiketit ja kaada korkeaan kattilaan niin paljon vettä, että tölkki peittyy. 
* Keitä avaamatonta tölkkiä kattilassa noin kolmen tunnin ajan hiljaisella porinalla. 
* Muista tarkistaa, että tölkki pysyy koko ajan veden alla ja lisää vettä tarvittaessa.
* Ota tölkki keittämisen jälkeen kattilasta, anna hieman jäähtyä samalla kun aloitat valmistamaan täytettä ja pohjaa. 

* Jos teet kakun loppuun vasta seuraavana päivänä, säilytä tölkkiä viileässä ja lämmitä sitä hieman kuumassa kattilassa ennen kuin sivelet sitä täytteelle.

Pohja
250g Gluteenittomia digestivejä
125g voita

* Valmista pohja murskaamalla keksit
* Sekoita joukkoon sulatettu voi 
* Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 
* Laita kylmään odottamaan.

Täyte
800g Philadelphia-tuorejuustoa
1prk smetanaa
1prk ranskankermaa
2dl tomusokeria
4 munaa 
1rkl sitruunamehua

* Vatkaa käsin tai koneella hiljalleen kaikki täytteen aineet keskenään tasaiseksi

* Kaada noin puolet täytteestä pohjan päälle
* Sivele seuraavaksi puolet (hieman lämpimästä) kinuskista pinnalle
* Kaada loput täytteet vuokaan ja koristele vielä pinta kinuskilla. 
* Paista 170 asteessa uunin alatasolla n. 1,5 tuntia. Jos pinta näyttää tummuvan liikaa, voit peittää sen foliolla.
* Kun kakku on kypsä, voit sammuttaa uunin (availematta luukkua liikaa) ja jättää kakun lämpöön vielä n. kahdeksi tunniksi. Näin vähennät pinnan halkeilua

* Tarjoile kakku kylmänä.


Koska juhlimme myös kolmekymppisiä koristeltiin
kakku tällä kertaa kynttilöin. Tuulesta johtuen sankarin
kynttilöiden puhaltaminen jäi vähäiseksi - ajatus
kuitenkin tärkein, eikö?


PALJON ONNEA LARA!!! <3

Mustikka-rahkapiirakka

Isä ja tytär kokkaa - blogini vieraaksi pääsi tällä kertaa rakas mieheni ja tyttäreni. Muu perhe on saanut nauttia lomailusta koko heinäkuun, kun itse olen "raatanut" töissä. Olen saanut monet kerrat nauttia hyvästä ruuasta tullessani töistä kotiin. Erään raskaan iltavuoron jälkeen tullessani kotiin olivat isä ja tytär leiponeet aivan taivaallisen hyvää mustikka-rahkapiirakkaa. Ohjeen olivat bloganneet Dansukkerin sivuilta. Tämän piirakan kruunaa ihanan raikas lime, tämä menee kyllä kirkkaasti parhaimpien piirakoiden kastiin. Olivat tietysti itse käyneet poimimassa mustikat - mustikkametsällä mukana oli myös pieni pojan viiriäisemme. 



Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria 
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva yhdessä sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa pikaisesti taikinan joukkoon. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Täyte
200 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 tl hyvin pestyn sitruunan kuoriraastetta
1 muna
Pinnalle
mustikoita

Sekoita täytteen ainekset vispilällä ja kaada esipaistetun piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle mustikat. Jatka kypsennystä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla 20–30 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Jäähdytä ja nauti!

Vinkki!
Voit halutessasi tuplata annoksen ja valmistaa sen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.




Kiitos Pinja ja Kalle!!! <3

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

New York Cheesecake


Vihdosta viimein saatiin kesäkelit ja mikäpä sen hienompaa, kuin viettää päivä hyvien ystävien kanssa grillaten ja herkutellen. Jälleen oli se aika vuodesta, kun saimme isännän kanssa järjestää Saparo festareiden etkot. Toiset festaroivat pari päivää, kun toiset tyytyivät yhteen päivään. Kaija Koo laittoi korkkarit kattoon ja Petri Nygård kyseli missä sää oot? Mää oon kännissä. Mahtava viikonloppu siis takana. Päivä aloitettiin kuohuvalla juomalla skoolaten, alkupaloina kinkkutäytteisiä ruisnappeja, jonka jälkeen herkuteltiin bbq-valkosipuli bulled pork hampurilaisilla ja raikkaalla salaatilla. Jälkiruokana tarjoiltiin amerikkalaista juustokakkua tuoreiden mansikoiden kera. Tämä suussasulava kakku vei muiden herkkujen ohella kielen mennessään. Ohjeen tähän herkkuun löysin Arlan sivuilta. 




Pohja


  • 200g Digestive-keksejä
  • 125g voita
  • 1rkl sokeria

* Murskaa Digestive-keksit. 

* Sekoita sula voi, sokeri ja keksit tasaiseksi taikinaksi. 

* Taputtele taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle 

* Paista noin 170 asteessa 5-8 minuuttia. 

* Anna jäähtyä.



Täyte


  • 600g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3dl sokeria
  • 12rkl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 200g Crème fraîchea
  • 2tl sitruunamehua
  • 2rkl sokeria
* Sekoita tuorejuusto, sokeri ja jauhot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.
* Lisää täytteen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
Lisää lopuksi joukkoon creme fraiche, sitruunamehu ja sokeri.
Kaada massa keksipohjan päälle ja paista kakkua 165 asteessa noin tunnin ajan.
* Ota uunista virta pois päältä, raota uunin luukkua hieman ja anna kakun kypsyä vielä noin tunnin ajan jälkilämmössä (näin kakun pintaan ei muodostu rakoja).
* Kääri kakku kelmuun ja laita se jääkaappin vetäytymään muutamaksi tunniksi.





KIITOS HAUSKASTA PÄIVÄSTÄ RAKKAAT YSTÄVÄT
Laura, Miia, Minna, Juha, Katja, Hanna ja Irving