perjantai 20. kesäkuuta 2014

Mansikkainen Mango-Passion juustokakku



Pitkästä aikaa sain ilahduttaa kakulla omaa perhettäni. Mielestäni kesän kakun pitää olla raikas ja näin Juhannuksena siinä pitää ehdottomasti olla mansikoita. Löysin juuri sopivan ohjeen Koko Suomi leipoo ohjelmasta kaikille tutun Hannan Unelmaa leipomassa blogista. Tämä kakku on erittäin raikas ja suussasulava. Mansikka kruunaa kakun ja tekee siitä juhlavan kauniin. Passionhedelmä on minulle ennestään vieras hedelmä, mutta tämän kakun myötä se nousi kyllä yhdeksi suosikeistani. Tätä kakkua on ehdottomasti kokeiltava toistekin. Silloin, kun ei saa tuoretta mansikkaa voisi kakkuun lisätä toisen kerroksen suklaamoussesta. 


Pohja
4 munaa
1 dl sokeria
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

* Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. 
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon.
* Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa, noin 7-10 minuuttia.




Pohjan päälle
puolikkaan sitruunan mehu
3rkl. mangososetta
n.150g mansikoita
* Laita reunavuoka (halk. 24cm) tai irtopohjavuoan reunat tarjoiluastialle.
* Laita reunoihin joko reunakalvo tai öljyä ja tomusokeroi reunat kevyesti, jotta valmis kakku irtoaa nätisti. 
* Muotoile kakkupohjasta pyöreä, hieman 24cm pienempi ympyrä ja laita se vuokaan. 
* Kostuta sitruunamehulla ja lisää päälle mangososetta. 
* Poista mansikoista kannat ja halkaise ne. 
* Asettele mansikat sitten tiiviisti vuoan reunoille. 


Täyte
3,75dl vispikermaa
1,5dl sokeria
150g maitorahkaa
375g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatetta
n.1dl  siivilöityä passionhedelmää (n.6 passionhedelmää)
450g mangososetta
3rkl sitruunamehua

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Laita passionhedelmät valumaan siivillään.
* Vaahdota kerma ja lisää sokeri, maitorahka ja tuorejuusto. Jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat sekaisin. 
* Lisää mangosose ja siivilöidyt passionhedelmät. 
* Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Jäähdytä seosta hetki, kunnes se ei ole enää polttavaa. 
* Lisää liivateliemi täytteeseen koko ajan vatkaten. 
* Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen kiilteen lisäämistä.


Kiille
3 liivatelehteä 
n.1dl mangososetta
n.1dl siivilöityä passionhedelmää (n.6 passionhedelmää)
4,5rkl vettä
* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
* Laita passionhedelmät valumaan siivilään.
* Sekoita mangosose, passion ja vesi keskenään. 
* Ota pari lusikallista erilleen ja kuumenna se. 
* Liota liivatteet kuumaan nesteeseen ja yhdistä lopun seoksen kanssa. 
* Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 
* Lusikoi sitten kiillettä varovasti ohut kerros juustokakun pinnalle. 
* Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Koristele valmis kakku haluamallasi tavalla esim. passionhedelmällä ja mansikoilla. 





HERKULLISTA JUHANNUSTA 
BLOGINI LUKIJOILLE!!! <3

Pulled Pork ja mausteiset makkarat

Tämän kesän hitti taitanee olla Pulled Pork - sitä meille valmisti tänä Juhannuksena myös blogin toinen vieraileva tähti eli iki ihana äitini. Tämä pulled pork oli valmistettu possun sisäfileestä, joka oli edellisenä päivänä haudutettu kola-soija liemessä kypsäksi ja lämmitetty vielä ennen ruokailua grillissä. Possua ei muuten maustettu etukäteen, koska ruokailemassa oli myös lapsia - jokainen sai itse maustaa oman annoksensa mm. BBQ kastikkeella tai konjakkikastikkeella. Näin jokainen sai tulisuutta annokseensa juuri sen verran kuin halusi. Tämä ruoka oli siitä ihanaa, että jokainen sai koota annoksestaan ihan oman näköisensä - toinen laittoi salaatin, lihan, pekonin, kastikkeen ja muut lisukkeet pitaleivän väliin ja toinen söi kaikki erikseen. 






Juhannuksen toisena herkkuna tarjoiltiin erilaisia makkaroita vartaassa - makuina oli, bratwursti, lemon-chili, tomaatti-mozzarella, yrtti-parmesaani, chili-cheddar ja paprika-emmental. Jokaiselle löytyi suosikki ja toisen mielestä joku makkaroista oli tulisempi kuin toinen. Omaksi suosikikseni nousi selvästi tomaatti-mozzarella ja lemon-chili. Oli hieno idea tehdä makkaroista vartaat, jolloin jokainen sai maistaa tai sanotaanko jaksoi maistaa jokaista herkkumakkaraa. :) 

Vartaassa makkarat seuraavassa järjestyksessä:
1. Bratwursti
2. Lemon-Chili
3. Tomaatti-Mozzarella
4. Yrtti-Parmesaani
5. Chili-Cheddar
6. Paprika-Emmental



Kiitos blogissa vierailleelle äidilleni
Käykäähän ihmeessä kurkistamassa myös hänen omaan blogiinsa 

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Makean raikkaat rippikakut


Tänään aurinkoisena sunnuntaina rakas kummityttöni pääsi ripille. Saan olla todella ylpeä kummitäti. <3 Sain kunnian leipoa kakut juhliin. Muuta toivetta kakkujen suhteen ei oikeastaan ollut, mutta yhdeksi väriksi toivottiin vaaleanpunaista. Täytteeksi valitsin jo monen suosikiksi nousseet mustikka- ja daim-lime täyteet. Nämä kaksi täytettä sopivat täydellisesti yhteen. Mustikka ja lime tuovat ihanaa raikkautta makeaan daimiin. Sokeripitsi luo kakkuihin viimeisteltyä kauneutta, joten tokihan sitä näihinkin kakkuihin oli tehtävä. :) Tällä kertaa pitsi jäi valkoiseksi - valkoisen pitsin tekeminen oli helpompaa, kuin pastavärillä värjättyjen pitsien. Värjäämätön pitsi irtosi muotista helpommin. Koska kyseessä oli nuoren neitosen kakku niin pitihän siinä olla hieman bling blingiäkin. :) 

Koska kakkuja piti tehdä kaksi ja itsekin piti ehtiä ajoissa juhlapaikalle oli toinen kakuista tehtävä valmiiksi jo edellisenä iltana. Vaikka en kreemistä kakussa välitäkään niin tällä kertaa kokeilin suklaakreemiä kakkuun, joka piti tehdä jo edellisenä päivänä. Itse en juuri tätä kakkua päässyt maistamaan, mutta ne jotka pääsivät kehuivat myös tätä kakkua. En kuitenkaan aio käyttää kreemiä, kuin silloin kun on aivan pakko ;) 


Kakku vol.1 - tässä kakussa sokerimassan alla suklaakreemi

Kakku vol.2 - tässä kakussa taasen sokerimassan alla
kerma, jossa joukossa vaniljakreemijauhetta.

Gluteeniton kakkupohja 

6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.




Mustikkatäyte

1dl kermaa
100g sitruuna tuorejuustoa
125g rahkaa
1,5dl mustikoita
0,25dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
1rkl vettä

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
* Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin.
* Soseuta tuoreet tai pakastemustikat (pakastemustikoita kannattaa sulattaa ennen soseuttamista).  
* Kuumenna vesi ja lisää liivatelehdet yksitellen veteen, sekoita - lisää liivateseos mustikkatäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
-> Täyte on melko vetelää aluksi, joten mikäli et täytä kakkua vuokaan anna täytteen jähmettyä jonkun aikaa ennen kakun väliin laittoa. 


Daim-Limetäyte (Ohje Kinuskikissa - hieman muunnettuna)
3 liivatetta
1,5 patukkaa (á 56 g) Daim-suklaata
1,5 limen kuori
1,5 rkl limemehua
3 dl kermaa
0,5 prk (á 200 g) Valio Viola mautamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1,5 rkl vettä

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Rouhi Daim-suklaa. 
* Raasta limen kuori ja purista mehu.
* Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, maustamatontatuorejuustoa, sokeri ja Daim-rouhe. 
* Mittaa kattilaan limemehu ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Kakku vol.1
Kakuissa kaikki koristeet sokerimassaa, pitsi tehty uunissa kuivatetulla
pitsijauheella - pitsi sai päälleen kimallesprayta.
Kakku vol.1
Kakku vol.2
Kakku vol.2

Suklaakreemi

125g suklaata
100g voita tai margariinia
150g maustamatonta tuorejuustoa (tai mascarbone juustoa)
2 rkl tomusokeria

* Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. 
* Sekoita voi ja juusto tasaiseksi.
* Lisää suklaa ja tomusokeri ja vatkaa kunnes massa on kuohkeaa.


Ensimmäisessä kakussa komeili iso pionin kukka.
Toisessa kakussa iso gerbera kera muiden kukkasten.




ONNEA RAKKAALLE KUMMITYTÖLLENI TIIALLE SEKÄ
KAIKILLE MUILLE RIPILLE PÄÄSSEILLE!!! <3


sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Tähtiä ja Tennareita



Aurinkoisena sunnuntaina juhlittiin pienen pojan ensimmäistä suurta juhlaa. Sain kunnian tehdä kakun tähän juhlaan. Kakusta toivottiin yksinkertaisen pelkistettyä, jossa olisi tennarit, nimi ja tähtiä. Väriksi toivottiin tietysti sinistä. Täytteeksi laitettiin makeaa toffeesuklaata, raikasta limeä ja vadelmaa. Tällä kertaa jouduin tekemään kakun valmiiksi jo edellisenä iltana tai oikeastaan siinä meni tunnit jo yön puolelle. Jännäsin koristeiden puolesta, mutta turhaan. Koska en pidä kreemeistä kakuissa, niin en tykkää niitä käyttää tilauskakuissakaan - laitoin sokerimassan alle normaalisti flora vispiä, jonka joukkoon laitoin vaniljakreemijauhetta. Tämän pitäisi ainakin hieman estää kosteutta. Tällä kertaa kakku säilyi hyvin jääkaapissa yön yli koristeineen. :)

Rutista, rapsuta, rakasta
silitä pientä päätä.
Lähelle ota ja lämmitä
- älä suukkojasi säästä.
Ole tuhlari hellien sanojen,
kosketa poskea, kättä
- tuudita, helli ja hyväile,
ota syliin, pois älä päästä!


n. 30cm kakkuvuoka 

Gluteeniton kakkupohja 

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.


Vadelma-Daim-Limetäyte (Ohje Kinuskikissa - hieman muunnettuna)
6 liivatetta
3 patukkaa (á 56 g) Daim-suklaata
3 limen kuori
3 rkl limemehua
6 dl kermaa
reilu 1,5 prk (á 200 g) Valio Viola mautamatontatuorejuustoa
2 dl sokeria
3 rkl vettä
1 pss. pakastevadelmia (Suomalaisia) (á 200g)

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Rouhi Daim-suklaa. 
* Raasta limen kuori ja purista mehu.
* Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, maustamatonta tuorejuustoa, sokeri ja Daim-rouhe. 
* Mittaa kattilaan limemehu ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
* Kun olet laittanut täytteen kakun päälle, lisää jäiset vadelmat täytteen päälle.

-> Tällä ohjeella täytettä riittää hyvin kakun kahteen väliin. Olen tehnyt aikaisemminkin samalla ohjeella vaikka täytettä tulisi vain kakun yhteen väliin. Tuolloin laitoin täytettä hieman enemmän ja sitä jäi lapsille herkuteltavaksikin. 

Kaikki koristeet sokerimassaa





ONNEA VEIKKO ELIAS 
JA VANHEMMAT!!!